Menu
Ajax A1 start competitie met ruime zege

Ajax A1 start competitie met ruime zege

Ajax A1 is het nieuwe voetbalseizoen woensdagavond flitsend begonnen. Op sportcomplex de Toekomst won het team van Fred Grim de eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers van Willem II/RKC A1: 5-0. Ouasim Bouy (2x, foto), Davy Klaassen, Lesley de Sa en Viktor Fischer verzorgden de doelpunten op de Toekomst.

Na de overtuigende zeges op de leeftijdsgenoten van Aston Villa (NextGen Series) en NAC Breda (Supercup) kwam de A1 van Ajax woensdagavond opnieuw goed voor de dag. De vlekkeloos verlopen voorbereiding werd tegen Willem II eindelijk ook eens in cijfers uitgedrukt. De trefzekerheid deed Grim goed, zeker ook omdat er tegen Aston Villa en NAC weliswaar gewonnen werd, maar ook vele kansen werden gemist. Tegen de hoogste jeugdploeg van Willem II/RKC wist Ajax het doel vijf keer te vinden. ,,We hebben de afgelopen periode veel aandacht besteed aan de laatste pass. Daar moet een idee achter zitten. Vanavond hebben de jongens dat goed laten zien. Ondanks dat ze al snel voelden dat ze beter dan Willem II waren, hebben ze steeds de uitdaging gevonden om de score verder te verhogen", sprak de A1-coach na afloop.

De regerend landskampioen bij de A-junioren kwam snel op voorsprong via een doelpunt van Viktor Fischer. De Deense aanvaller opende al na vijf minuten de score. Een klein kwartier later maakte Ouasim Bouy er 2-0 van. Met die twee goals was de doelpuntenhonger van de A1 echter nog lang niet gestild. Davy Klaassen (vlak voor rust), Lesley de Sa (vlak na rust) en opnieuw Ouasim Bouy (vrije trap) bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-0.

Grim: ,,Ze hebben het geweldig gedaan. Zeker als je bedenkt dat dit al de derde wedstrijd in een week was. Nu is het belangrijk dat de spelers even rust nemen, want volgende week staan er voor de meeste jongens alweer twee interlands op het programma. En anderhalve dag na de tweede interland wacht de tweede thuiswedstrijd in de NextGen Series tegen Fenerbahçe. Dat belooft een prachtige wedstrijd te worden waarin de spelers zich - net als bij de interlands - op internationaal niveau met hun tegenstanders kunnen meten. Hopelijk komt er woensdagavond 7 september veel publiek naar de Toekomst zodat we er een echt 'Europees avondje' van kunnen maken met de A1."

Scoreverloop: 5. Fischer 1-0, 17. Bouy 2-0, 39. Klaassen 3-0, 52. De Sa 4-0, 82. Bouy 5-0.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Xandro Schenk (65. Darren Rosheuvel), Youssef Fennich (80. Mike Busse), Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Lesley de Sa (70. Boban Lazic), Rowendey Schoop (60. Danzell Gravenberch), Viktor Fischer (55. Nick de Bondt).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst