Menu
Ajax A1 start Copa met gelijkspel

Ajax A1 start Copa met gelijkspel

Ajax A1 is het Gestion Copa Amsterdam toernooi begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Dortmund. Semih Daglar bracht Borussia op voorsprong. Lesly de Sa maakte de gelijkmaker. Zaterdag speelt Ajax A1 twee wedstrijden tegen Cruzeiro en AS Trenčín.

Daar waar Ajax A1 vaste deelnemer is van de ‘Copa’, doet Borussia Dortmund voor het eerst mee aan het prestigieuze toernooi in het Olympisch Stadion. De talentvolle Duitse jeugdvoetballers hadden, zeker in de eerste helft, moeite met het snelle spel van Ajax. De jonge Ajacieden bleven aanvallen en lieten prachtig positiespel zien. In een snel tempo werd de bal op fraaie wijze naar voren gespeeld en goede kansen gecreëerd. Tot een doelpunt leidde het echter niet. Wel enkele kansen waaronder een fraai afstandsschot van Jody Lukoki dat net naast het doel eindigde. Ook Lesly de Sa liet enkele fraaie voetbalkunsten zien. De rappe buitenspeler dribbelde ogenschijnlijk simpel tussen het middenveld en de verdediging om daarna de bal af te geven aan Davy Klaassen. De aanvoerder kon echter niet schieten.

In het tweede bedrijf startte het elftal van Fred Grim en Dennis Bergkamp opnieuw sterk. In de korte rust, die slechts enkele minuten duurde, sprak trainer Grim zijn elftal toe en gaf instructies mee. Dat resulteerde al gauw in een grote kans voor Ajax. Ouasim Bouy zag zijn prachtige vrije trap eindigden tegen de lat. Toch was het Borussia dat het eerste doelpunt scoorde. Semih Daglar scoorde, na een een-tweetje, buiten de zestienmeter recht in de kruising; 0-1.

Tien minuten later volgde de prachtige gelijkmaker van De Sa. De buitenspeler scoorde vanaf rechts op zeer fraaie wijze in de kruising; 1-1. Aanvoerder Davy Klaassen was niet tevreden over het verloop van de wedstrijd en natuurlijk de uitslag. ,,Er had veel meer ingezeten. We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, maar zij krijgen slechts één kans en het werd gelijk een doelpunt'', sprak hij voor Copa TV.

Ajax A1 is in Poule A gekoppeld aan Borussia Dortmund, Cruzeiro EC en AS Trenèín. Zaterdag treft de A1 het Braziliaanse Cruzeiro om 13:00 uur. Aan het einde van de middag (17:00 uur) speelt Ajax tegen AS Trenčín uit Slowakije.


Opstelling Ajax A1: Marco Bizot, Sven Nieuwpoort, Dico Koppers (46. Yener Arica), Stefano Denswil, Lorenzo Burnet, Joeri de Kamps (34. Ricardo Kip), Jody Lukoki (46. Rowendey Schoop) , Ouasim Bouy, Tom Boere, Davy Klaassen (c), Lesly de Sa.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst/Ajax.nl