Menu
Ajax A1 start met gelijkspel

Ajax A1 start met gelijkspel

Ajax A1 is het toernooi om de Champions Youth Cup in Maleisië begonnen met een gelijkspel. In Alor Setar kwam de ploeg van trainer Sonny Silooy tegen Arsenal niet verder dan 0-0.

Ajax trainde de eerste dagen in Alor Setar. De Ajacieden moesten aanvankelijk wennen aan het warme en benauwde weer. Ajax trainde de eerste dagen in Alor Setar. De Ajacieden moesten aanvankelijk wennen aan het warme en benauwde weer.

Arsenal begon sterk aan de krachtmeting tegen de Ajacieden. Op een hard en daardoor moeilijk te bespelen veld hadden de Amsterdammers moeite om in hun spel te komen. De hoge temperatuur waaronder werd gespeeld, maakte het er al niet veel makkelijker op. Arsenal drukte Ajax aanvankelijk in de verdediging. Na een klein half uur herstelde Ajax zich. De ploeg van trainer Sonny Silooy domineerde de tweede helft. Maar de vele kansen die Ajax kreeg, werden niet afgemaakt. Ajacied Christian Supusepa en Arsenal-verdediger Abu Ogogo haalden het einde van de wedstrijd niet. Beide spelers werden na een opstootje met rood van het veld gestuurd.

De Ajax-talenten verzorgden in Maleisië een clinic voor schoolkinderen. Vooral de meegebrachte Ajax-shirts vielen erg in de smaak. De Ajax-talenten verzorgden in Maleisië een clinic voor schoolkinderen. Vooral de meegebrachte Ajax-shirts vielen erg in de smaak.

Vrijdag wacht de A1 een nieuw topduel. In poule A zijn dan de leeftijdgenoten van AC Milan de tegenstander. Zondag wordt de poulefase van het prestigieuze jeugdtoernooi afgesloten met een duel tegen het Braziliaanse CR Flamengo. De eerste wedstrijd in poule A, tussen AC Milan en CR Flamengo, leverde woensdag ook geen winnaar op: 1-1. De finale van de Champions Youth Cup wordt gespeeld op zondag 19 augustus.

Dinsdag verzorgden Ajax en AC Milan samen een clinic voor tweehonderd kinderen. De vanuit Amsterdam meegebrachte cadeaus (pennen, shirts en speldjes) vielen in de smaak bij de kinderen. De clinic bood de voetbaltalenten een welkome afleiding. Buiten de wedstrijden om, wordt er in Maleisië dagelijks getraind.

Startopstelling Ajax A1:(tegen Arsenal)
Padt; Will, I. Vorstermans, Blind, Supusepa, Schell, Sousa Campos, Yildirim, Lachman, Aslan en L. Vorstermans.

Wissels: Ouwerkerk, Tillema, Huijsman, Jongebloet, Olijve, Van der Meulen, Lazic, Danso.