Menu
Ajax A1 start NextGen in Noorwegen

Ajax A1 start NextGen in Noorwegen

Ajax A1 begint woensdagavond aan een nieuw avontuur in de NextGen Series. De finalist van vorig seizoen neemt het in Noorwegen op tegen Molde FK. Aan de wedstrijd tegen de Noren ging een behoorlijke vliegreis vooraf. Coach Fred Grim doet verslag vanuit het westen van Noorwegen.

Na een lange reisdag volgden de spelers van Ajax A1 dinsdagavond de verrichtingen van Ajax in de UEFA Champions League. In het spelershotel in Molde zagen ze Ajax vlak voor tijd met 1-0 verliezen. Een scenario dat ze woensdagavond zelf uiteraard graag anders zien. Als titelverdediger wordt er het nodige van Ajax verwacht. Maar doordat het team grotendeels uit nieuwe spelers bestaat, zijn de NextGen Series voor velen een nieuw avontuur.

Voor coach Grim is de NextGen geen nieuw avontuur. Vorig seizoen maakte hij met de A1 de Champions League voor junioren van begin tot eind mee. Na een succesvolle reeks in de poulefase werden achtereenvolgens de A-junioren van FC Barcelona en Liverpool verslagen. In de finale bleek Internazionale uiteindelijk na strafschoppen te sterk.

Woensdagavond om 19:00 uur wacht de wedstrijd tegen Molde in het Aker Stadion. Grim: ,,Ze spelen typisch Scandinavisch voetbal in een 4-4-2-systeem. Met daarbij veel fysieke kracht en vaak een lange bal. Daar zullen we dus mee om moeten gaan.” De eerste thuiswedstrijd in de NextGen Series staat vooralsnog op 6 november gepland. Die avond neemt de A1 het op de Toekomst op tegen CSKA Moskou.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst