Menu
Ajax A1 start Terborg Toernooi met zege

Ajax A1 start Terborg Toernooi met zege

Ajax A1 is de 33ste editie van het Terborg Toernooi vrijdag goed begonnen. Op de eerste dag van het driedaagse internationale jeugdtoernooi in de Achterboek boekte de A1 een 4-1 zege op China U-19. De andere wedstrijd in de poule tussen Cruzeiro en De Graafschap eindigde in 0-0, waardoor Ajax na de eerste dag aan kop gaat.

Zaterdag neemt de kersverse kampioen van het Nederland het op tegen de leeftijdsgenoten van Cruzeiro en De Graafschap. In de andere poule nemen FC Twente, sc Heerenveen, Mexico en Anderlecht het op sportcomplex De Paasberg tegen elkaar op.

Het team van Fred Grim en Ronald de Boer won het Terborg Toernooi voor het laatst in 2009. Vorig jaar verloor Ajax de finale van Cruzeiro na strafschoppen. Ricardo Kip werd toen tot Speler van het Toernooi uitgeroepen.

Het Terborg Toernooi heeft een grote naam in het internationale jeugdvoetbal. De lijst met spelers die ooit als A-junior in Terborg in actie kwamen is lang. Onder meer Gerard Pique, Maxwell, Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar en Theo Janssen maakten ooit minuten in de Achterhoek.

Tekst en foto: Ajax.nl