Menu
Ajax A1 strandt in halve finale

Ajax A1 strandt in halve finale

Ajax A1 is er niet in geslaagd de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken. De ploeg van Frank de Boer verloor in Friesland de halve finale met 3-1 van sc Heerenveen A1. ,,We moeten echt beter met onze kansen omgaan”, aldus De Boer.

Het verlies in de halve finale van de beker is de tweede teleurstelling in acht dagen tijd. Vorige week zaterdag verspeelde Ajax A1 de kans op de landstitel door gelijk te spelen tegen FC Groningen. ,,We zijn er twee keer dichtbij geweest”, zei De Boer. ,,Het is jammer dat we geen hoofdprijs pakken dit jaar. Ik kan niet zeggen dat de jongens hun best niet hebben gedaan. Ik vind ook dat we dit seizoen progressie hebben gemaakt. Maar ze moeten wel beseffen dat het uiteindelijk gaat om winnen.”

Ajax A1 had zaterdag genoeg kansen om de finale van het bekertoernooi te bereiken. In de veertiende minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Ajax schakelde snel om na een vrije trap van Heerenveen. Geoffrey Castillion bediende Florian Jozefzoon, die de keeper omspeelde en raak schoot. In de 26ste minuut liet verdediger Johan Kappelhof zich liet verrassen en kwam Heerenveen op gelijke hoogte. ,,In de rust heb ik aangegeven dat we ons focussen op de details”, zei De Boer. ,,Die geven bij dit soort wedstrijden vaak de doorslag.”

In het begin van de tweede helft kreeg Ajax drie grote kansen. ,,Eriksen, Zeegelaar en Candan gingen alleen op de keeper af”, aldus De Boer. ,,We raakten wel twee keer de lat, maar gescoord werd er niet. Dan weet je dat je de deksel op de neus kan krijgen.” Dat gebeurde ook. Uit een counter maakte Heerenveen de 2-1 en toen Ajax de bal na een hoekschop niet weg kreeg werd het ook nog 3-1. ,,Toen was het over en sluiten. Vooral over dat laatste doelpunt ben ik teleurgesteld. Marco Bizot verrichtte een prachtige redding, waarna wij vervolgens de bal uit de scrimmage niet weg kregen. Dat mag niet gebeuren.”

Het seizoen zit er nog niet op voor Ajax A1. Er staan nog twee toernooien op het programma. Het eerste toernooi in Terborg begint op vrijdag 22 mei.

Opstelling Ajax A1:
Sergio Padt; Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Roly Bonevacia, Tom Overtoom (85. Mitch Apau), Christian Eriksen, Tayfun Candan (77. Ouasim Bouy); Lorenzo Ebicilio, Geoffrey Castillion (74. Jarchino Antonia), Florian Jozefzoon (63. Zeegelaar).