Menu
Ajax A1 strijdt om groepswinst

Ajax A1 strijdt om groepswinst

Ajax A1 strijdt dinsdagavond tegen Rosenborg BK om de groepswinst in poule 3 van de NextGen Series. Het team van Fred Grim heeft zich inmiddels al geplaatst voor de volgende ronde, maar kan bij winst op de Noren als eerste in de poule eindigen. Ajax A1 - Rosenborg U-19 begint om 18:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Rosenborg en Fenerbahce zijn inmiddels al uitgeschakeld voor de volgende ronde. Omdat Aston Villa er al zes wedstrijden op heeft zitten, heeft Ajax de groepswinst dinsdagavond zelf in handen. De twee punten achterstand op de Engelsen kan met een overwinning op Rosenborg worden goedgemaakt. De uitwedstrijd tegen Rosenborg leverde Ajax eind september een 2-1 overwinning op.

,,We gaan voor de groepswinst", stelt Fred Grim doelbewust, al weet hij dat bij een tweede plaats een uitwedstrijd bij Barcelona op het programma zal staan. ,,Het is toch Ajax' eer te na dat niet te doen. Bovendien mag de groepswinnaar de volgende wedstrijd thuis spelen en dat is een groot voordeel, ook omdat je dan niet hoeft te reizen."

Stand groep 3 NextGen Series

1. Aston Villa 6-12 (+8)
2. Ajax 5-10 (+4)
3. Rosenborg 5-6 (-2)
4. Fenerbahce 6-4 (-10)

Ajax A1 - Rosenborg U-19 begint dinsdagavond om 18:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst