Menu
Ajax A1 ten onder bij Feyenoord A1

Ajax A1 ten onder bij Feyenoord A1

Ajax A1 heeft de naar vrijdagavond verplaatste competitiewedstrijd bij Feyenoord/Excelsior A1 met 4-1 verloren. De ploeg van trainer Fred Grim kwam wel op voorsprong door Queensy Menig, maar na een 1-1 ruststand moest doelman Van der Hart met een rode kaart naar de kant. Feyenoord liep uit naar 4-1.

Ajax opende in de 27ste minuut de score op sportpark Varkenoord, waar Queensy Menig de wedstrijd openbrak. ,,We hebben een goede eerste helft gespeeld", constateerde trainer Fred Grim na afloop. ,,Waarin we een goede goal maakte." Maar Ajax kon de voorsprong niet vasthouden. Want vijf minuten later lobde Feyenoorder Boëtius de bal in het doel, 1-1. ,,Die gelijkmaker was onnodig", aldus de trainer. ,,We verloren tot drie keer toe een duel. Als we goed die duels in waren gegaan, was het zover niet gekomen. Maar met een 1-1 ruststand was er niets aan de hand."

Lucas Andersen in duel tegen Feyenoord A1. Lucas Andersen in duel tegen Feyenoord A1.

Dat was er wel al heel snel in de tweede helft. In een reflex maakte doelman Mickey van der Hart op een dieptepass hands buiten het strafschopgebied en werd met de rode kaart weggestuurd. Ricardo Kishna werd geofferd om doelman Peter Leeuwenburgh binnen de lijnen te brengen. ,,Wat je dan vaak ziet bij ploegen, dat ze met tien man een stapje extra zetten, ontbrak er vanavond bij ons aan. Het is een leerproces geweest dat we een helft met tien man hebben moeten spelen. Ze weten nu dat je dan harder moet lopen. Maar dan nog, 4-1 mag het niet worden."

Maar dat gebeurde wel. De Amsterdammers creëerden zelf nog nauwelijks kansen, alleen Viktor Fischer schoot nog een keer naast. Een mooi afstandsschot van Achahbar zette Ajax op achterstand. ,,We probeerden de gelijkmaker te forceren, maar gaven daardoor ook ruimtes weg", analyseerde Grim. Feyenoord profiteerde daar optimaal van. Een kwartier voor tijd werd het 3-1 nadat Feyenoord een strafschop - toegekend na een overtreding van Gravenberch - had benut. In de blessuretijd werd het zelfs nog 4-1 door een doelpunt van Van Beek. ,,Dat het nog 4-1 wordt, vind ik erg geflatteerd", besluit Grim.

De volgende wedstrijd die Ajax A1 speelt is donderdag in de NextGenSerie. Op sportcomplex de Toekomst ontvangt de ploeg van Grim Molde, waarvan in Noorwegen met 5-0 werd gewonnen.

Opstelling Ajax A1 Mickey van der Hart; Kenny Tete (47. Peter Leeuwenburg), Danzell Gravenberch, Robert van Koesveld (78. Nick de Bondt), Darren Rosheuvel; Djavan Anderson, Viktor Fischer, Abdelmalek El Hasnaoui (78. Sinan Keskin); Ricardo Kishna, Queensy Menig (71. Tom Noordhoff), Lucas Andersen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Aanvoerder Danzel Gravenberch kon het tij niet keren. Aanvoerder Danzel Gravenberch kon het tij niet keren.