Menu
Ajax A1 thuis onderuit tegen PSV

Ajax A1 thuis onderuit tegen PSV

Ajax A1 is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen PSV tot een goed einde te brengen. Ondanks een flink veldoverwicht en enkele goede kansen wist Ajax niet te scoren. PSV deed dat wel: na tien minuten scoorde Steven Bergwijn met een mooie lob de 0-1 en dat zorgde ervoor dat Ajax de eerste nederlaag van het seizoen leed.

Vier dagen na het 0-0 gelijkspel in Nicosia had coach Frank Peereboom zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de basiself in Cyprus. In het doel stond ditmaal Indy Groothuizen en in de verdedigingslinie was een plekje ingeruimd voor Damian van Bruggen, dit seizoen regelmatig uitkomend in Jong Ajax. Naast hem stond aanvoerder Jairo Riedewald in het centrum.

Na een voorzichtig begin van beide ploegen was het PSV dat de score opende. Uit een rebound wist aanvaller Steven Bergwijn de bal met veel gevoel over Groothuizen te schieten. Ajax was even van slag, maar nam daarna het heft weer in handen. Vlak voor rust had Ajax moeten scoren door twee mooie opgezette aanvallen van Donny van de Beek. Ook Abdelhak Nouri was gevaarlijk met een vrije trap, die net geen Ajax-hoofd wist te bereiken.

In de tweede helft was het ook eenrichtingsverkeer naar het doel van PSV, al moest Ajax oppassen voor de counter. Vijf minuten na rust veerde het publiek op na een afstandsschot van Ashraf El Mahdioui, maar de bal ging net naast het doel van PSV. Ook Nouri was weer gevaarlijk, maar hij had soms net iets teveel tijd nodig voor het doel waardoor PSV orde op zaken kon stellen.

De wedstrijd dreigde als een nachtkaars uit te gaan, totdat Ajax in de 90e minuut dé kans op 1-1 kreeg. Uit een haarscherpe voorzet van Nouri kreeg Adham El Edrissi de bal net niet goed tegen het hoofd, waardoor de meer dan verdiende gelijkmaker uitbleef.

Trainer Frank Peereboom was teleurgesteld over het resultaat: ,,We waren iets te voorspelbaar en hadden te weinig dynamiek. Op het middenveld misten we wat diepgang en het was allemaal net niet fris genoeg. Toch voelt de nederlaag onverdiend aan. We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en hadden ook de meeste kansen.”

Peereboom weigert het drukke programma de schuld te geven van het tegenvallende resultaat: ,,Ik denk juist dat we fysiek en mentaal alleen maar sterker worden van al deze wedstrijden. Bovendien kreeg bij ons op het eind niemand kramp, en bij PSV was dat wel het geval. We misten weliswaar de frisheid, maar waren beter dan de tegenstander.”

Scoreverloop: 11. Bergwijn 0-1

Ajax A1: Indy Groothuizen, Terry Lartey-Sanniez, Damian van Bruggen, Jairo Riedewald, Mauro Savastano, Aschraf El Mahdioui, Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri, Adham el Idrissi, Donny van de Beek (46. Damil Dankerlui), Gino Dekker (69. Samet Bulut)

Abdelhak Nouri tussen twee PSV'ers. Abdelhak Nouri tussen twee PSV'ers.
De 0-1 kwam niet meer van het scorebord af. De 0-1 kwam niet meer van het scorebord af.
Dreiging voor het doel van PSV; Jairo Riedewald mee naar voren. Dreiging voor het doel van PSV; Jairo Riedewald mee naar voren.
Vaclav Cherny gaat het luchtduel aan. Vaclav Cherny gaat het luchtduel aan.
Adham El Idrissi haalt uit. Adham El Idrissi haalt uit.
Nouri ziet zijn schot geblokt worden. Nouri ziet zijn schot geblokt worden.
Coaches André Ooijer (PSV) en Frank Peereboom (Ajax) schudden elkaar de hand. Coaches André Ooijer (PSV) en Frank Peereboom (Ajax) schudden elkaar de hand.