Menu

Ajax A1 toch nog in titelstrijd verwikkeld

Het seizoen van de A1-junioren van Ajax kan nog een fantastisch einde krijgen. Na een sensationeel scoreverloop won de ploeg van trainer Danny Blind met 5-4 van De Graafschap en heeft Ajax de titel plotseling voor ogen. Wint de A1 dinsdagavond thuis van mede-titelkandidaat sc Heerenveen dan volgt er een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap.

Het zag er zaterdagmiddag op sportpark de Toekomst zonnig uit na een kwartier spelen tegen De Graafschap. Ajax A1 leidde souverein met 2-0 door goals van Rachid Tiberkanine en Daniƫl de Ridder en kreeg de mogelijkheden uit te lopen naar 4-0. ,,Maar toen dachten de heren dat ze er al waren", sprak trainer Danny Blind na afloop.

De Graafschap kwam helemaal terug in de wedstrijd en nam bij 2-3 en 3-4 zowaar tot twee keer toe een voorsprong. Het was weer Tiberkanine die Ajax op 3-3 had gezet. ,,Er kwam weer enige agressie terug op het moment dat we achterstonden", verklaarde de trainer de ommezwaaien in de wedstrijd.

De A1 moest weer aan de bak. Het was tot twee maal toe Ryan Babel die tegen de Superboertjes wist te scoren en zo de kansen op de titel weer vergrootte. Want dankzij de winst van Ajax zelf, het gelijkspel van koploper Heerenveen en de nederlaag van Vitesse, is het op de laatste speeldag nog spannend.

Want Heerenveen heeft nu drie punten voorsprong op Ajax en heeft dus dinsdagavond in het onderlinge duel op de Toekomst aan een punt genoeg voor de titel. Maar als Ajax wint, dan is de stand gelijk en anders dan in andere competities, telt het doelsaldo niet. ,,En dat is erg jammer", treurt Blind een beetje. ,,Want dat is in ons voordeel. Maar het is natuurlijk zo dat niemand meer op zo'n ontknoping had gerekend. Bij de winterstop stonden we immers een straatlengte achter!"

De wedstrijd van dinsdagavond tegen sc Heerenveen begint om 18.30 uur. Dus komt allen en steun de A1 van Ajax!

De stand:
sc Heerenveen 25-52
Ajax 25-49
Vitesse 25-48
PSV 26-48
AZ 26-41
Willem II 26-41
NEC 25-33
ADO Den Haag 26-32
Feyenoord 26-31
FC Utrecht 26-30
Sparta 26-29
FC Twente 26-28
Fort.Sitt. 26-26
Graafschap 26-22