Menu
Ajax A1 toont veerkracht tegen Twente

Ajax A1 toont veerkracht tegen Twente

Koploper Ajax A1 heeft dinsdagavond veerkracht getoond tegen VA Twente A1. Twee dagen na de verloren finale in de NextGen Series boog de A1 een 0-2 achterstand in een 4-2 overwinning om. Na twee tegengoals in het eerste halfuur sleepte het team van Grim de zege alsnog binnen dankzij goals van Stefano Denswil, Boban Lazic, Viktor Fischer en Lesley de Sa.

De voorbereidingstijd op de wedstrijd tegen Voetbalacademie Twente was kort. Slechts twee dagen had het hoogste jeugdelftal van Ajax de tijd om te switchen van de finale van de NextGen Series in Londen naar de competitiewedstrijd op de Toekomst. De verloren eindstrijd tegen Internazionale had bovendien veel extra krachten gekost. Na de 1-1 in de reguliere speeltijd moesten een verlenging en strafschoppenserie uiteindelijk uitkomst bieden. Daarbij namen de Italianen de penalties net iets beter dan de A1.

Dinsdagavond werd er opnieuw een prestatie van de koploper gevraagd. In eigen huis moest de koploper van de Eredivisie voor A-junioren het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van VA Twente. Fred Grim had daar vooraf alle vertrouwen in. ,,Maandag tijdens de nabespreking van de wedstrijd tegen Inter zag ik al aan de koppies dat ze het dinsdag gelijk weer wilden laten zien. Dat tekent de gedrevenheid van deze groep."

Aanvankelijk leek het duel met Twente dinsdagavond op een nederlaag af te stevenen. De bezoekers uit Enschede scoorden twee keer in het eerste half uur. Het maakte de avond van de A1 er in eerste instantie niet gemakkelijker op. Maar wie dacht dat de buit voor Twente al binnen was, had buiten de veerkracht van Ajax gerekend. Nog voor rust verkleinde Stefano Denswil de achterstand via een rake strafschop: 1-2. Twee dagen na zijn fraaie vrije trap tegen Internazionale was de verdediger ook dinsdagavond belangrijk voor zijn ploeg. ,,Die goal van Stefano kwam op een goed moment. Maar wat ook belangrijk was, was dat we bleven voetballen na die 0-2 achterstand. We speelden we gewoon goed, dus hadden er ook alle vertrouwen in dat we het nog konden ombuigen."

De marge van één goal verschil bood de Ajacieden weer perspectief. Dat gevoel groeide helemaal toen Boban Lazic de A1 een kwartier na rust naast VA Twente bracht: 2-2. Met nog een half uur op de klok was er daardoor nog van alles mogelijk. Bovendien was de vroege achterstand dankzij de goal van Lazic definitief geneutraliseerd. De gelijke stand inspireerde de thuisploeg om de overwinning alsnog binnen te slepen. Via goals van de invallers Viktor Fischer en Lesley de Sa (strafschop) liep de score uiteindelijk uit naar 4-2. Een mooie prestatie, zeker met de finale van de NextGen Series nog in het achterhoofd.

Grim: ,,Ik ben dit seizoen al een paar keer ongelofelijk trots op deze jongens geweest. Ook vanavond was dat weer het geval. We hebben een enorm druk schema achter de rug, maar toch stonden ze er vanavond weer. Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ze vooral ook trots op zichzelf mogen zijn. Nu kunnen we rustig de accu opladen richting zaterdag als Groningen op bezoek komt. Daarna komen we langzaam weer in een iets rustiger vaarwater met wat meer tijd tussen de resterende competitiewedstrijden."

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort, Youssef Fennich, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Darren Rosheuvel (84. Bas Kuipers), Davy Klaassen, Abdel El Hasnaoui, Boban Lazic (65. Lesley de Sa), Danzell Gravenberch (60. Rowendy Schoop), Nick de Bondt (52. Viktor Fischer).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Linksback Mitchell Dijks aan de bal. Linksback Mitchell Dijks aan de bal.
Aanvoerder Davy Klaassen. Aanvoerder Davy Klaassen.
Stefano Denswil scoorde vlak voor rust uit een strafschop. Stefano Denswil scoorde vlak voor rust uit een strafschop.
Fred Grim zag zijn team knap terugkomen van een 0-2 achterstand. Fred Grim zag zijn team knap terugkomen van een 0-2 achterstand.
Danzell Gravenberch laat zich niet van de bal zetten. Danzell Gravenberch laat zich niet van de bal zetten.