Menu
Ajax A1 toont veerkracht

Ajax A1 toont veerkracht

Ajax A1 blijft winnen. Een week na de bekerzege op AZ besloten de Amsterdammers ook de competitiewedstrijd tegen De Graafschap met een overwinning: 1-2.

,,In de eerste helft hadden we het lastig met het baltempo’’, blikte Ajax-trainer Sonny Silooy terug. ,,Op het kunstgras lag het tempo te laag.’’ De ‘kleine Superboeren’ namen vier minuten voor de rust een voorsprong. Uit een spelhervatting sloeg Luuk de Jong, de broer van Ajacied Siem, koppend toe.

Met enkele omzettingen kreeg Silooy zijn eerder moeizaam voetballende ploeg aan de praat. Jordi Schell werd in de rust vervangen door Leandro Resida. Vijf minuten na de hervatting verving B-junior Florian Jozefzoon Erixon Danso. De thuisploeg werd vervolgens vastgezet door de Amsterdammers, die met vier aanvallers jaagden op de gelijkmaker.

De aanvalslust werd beloond. Vlatko Lazic hielp zijn ploeg na een uur aan de gelijkmaker. De rechtsbuiten profiteerde van het prima voorbereidende werk van Danilo Campos: 1-1. Een handvol minuten later stond Lazic zelf aan de basis van de tweede Ajax-treffer. De voorzet van de aanvaller werd opgepakt door Jozefzoon. De invaller schoot de gasten uiteindelijk naar de verdiende overwinning: 1-2. ,,We controleerden de wedstrijd, ook omdat we veel ruimte kregen’’, besloot Silooy. ,,Uiteindelijk hadden we het nog beter uit moeten spelen.’’

De spanning blijft om te snijden in de Eredivisie voor A-junioren. Door de overwinning op De Graafschap blijven de Ajacieden koploper AZ in het vizier houden. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt. De Alkmaarders wonnen zaterdag met 2-3 van sc Heerenveen A1.

Opstelling Ajax A1:
Padt; Tillema, Aslan, Blind, Supusepa; Olijve, Schell (46. Resida), Danilo; Lazic, Jongebloet (75. Ottenhoff) en Danso (50. Jozefzoon).