Menu
Ajax A1 trapt af tegen AZ

Ajax A1 trapt af tegen AZ

Voor Ajax 1 is het gloednieuwe voetbaljaar alweer ruimschoots gestart. Ook de Ajacieden van de Toekomst zijn weer volop te bewonderen. Ajax A1 begint het seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen AZ.

De jeugdelftallen van Ajax speelden tot nu toe vooral bekerduels of vriendschappelijke wedstrijden. Zo kwamen de A2, B1 en B2 afgelopen weekeinde in actie in het bekertoernooi. Voor eigen publiek was de A2 met 7-1 te sterk voor Elinkwijk A1. De B1 en B2 speelden een uitwedstrijd. In Almere won het hoogste B-juniorenelftal met 1-6 van FC Omniworld B1. Ajax B2 versloeg in Velsen Stormvogels Telstar B1 met dezelfde cijfers.

De A1 van trainer Sonny Silooy besloot de voorbereiding afgelopen weekend tegen de zondagamateurs van FC Lisse. In Lisse boekten de aanstormende Amsterdamse talenten een glansrijke zege: 0-12. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding lijkt daarmee klaar voor het eerste optreden in de Eredivisie voor A-junioren.

Afgelopen seizoen was nog sprake van een grote groep A-junioren. In de voetbaljaargang 2007-2008 zijn de oudste jeugdspelers vanaf de start van het seizoen duidelijker onderverdeeld in een A1 en A2. ,,Op dit moment zijn we nog aan het sleutelen aan de ploeg’’, vertelt Silooy vanaf de Toekomst. De boodschap van de trainer is duidelijk. Spelers in de A1 zijn nooit zeker van hun plek. Omgekeerd hebben de Ajacieden uit de A2 bij goed presteren altijd uitzicht op een plek in de ploeg van Silooy. ,,Het team waarmee we aan de competitie beginnen kan er daardoor over een aantal weken best anders uitzien. Het ligt vooral aan de jongens zelf wie er in de A1 en wie er in de A2 zullen spelen. De beste A-junioren schuiven bovendien door naar Jong Ajax.’’

De landelijke competitie voor de hoogste jeugdelftallen is afgelopen weekend al gestart. Ajax en PSV kregen de eerste speelronde vrijaf. Ajax A1 - PSV A1 is verplaatst naar dinsdag 28 augustus. De deelname van zowel Ajax als PSV aan het prestigieuze toernooi om de Champions Youth Cup in Maleisië rechtvaardigde de nieuwe speeldatum. ,,Na de wedstrijden tegen AZ en PSV weten we waar we staan. Het is bij iedere start van weer een nieuw seizoen moeilijk te zeggen wie de echte favorieten zijn. Maar de strijd zal volgens mij gaan tussen Ajax, FC Twente/ Heracles en Feyenoord. Misschien strijdt ook AZ dit jaar mee om de prijzen. Over het krachtsverschil tussen Ajax en AZ valt daarom op dit moment nog weinig te zeggen. Vooral ook omdat elk jaar weer nieuwe talenten komen bovendrijven'', aldus Silooy.