Menu
Ajax A1 treft Fenerbahçe

Ajax A1 treft Fenerbahçe

Ajax A1 speelt woensdagavond een thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe. Het is voor Ajax de tweede wedstrijd in de NextGeneration Series, een Europese competitie voor teams onder 19 jaar. Het team van Fred Grim begon half augustus voortvarend met een 2-0 zege op Aston Villa. Ajax A1 - Fenerbahçe U-19 begint woensdag om 18:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

De NextGen Series bieden de spelers van de A1 een prachtige mogelijkheid om zich ook op Europees niveau met hun leeftijdsgenoten te meten. Grim gaf eerder al aan dat dergelijke wedstrijden ‘geweldige leermomenten’ voor de A-junioren zijn. ,,Ze leren tegen buitenlandse tegenstanders met andere speelstijlen te spelen. Ook het reizen naar Europese uitwedstrijden is voor deze jongens nieuw. Bovendien volgen de wedstrijden elkaar snel op. Ze moeten de focus daardoor telkens in korte tijd verleggen. Het zijn allemaal zaken waar ze later ook bij de senioren mee te maken krijgen. The NextGen Series biedt ze de mogelijkheid om daar nu alvast ervaring in op te doen.”

Ajax A1 is na de eerste speelronde koploper in groep 3. Groepsgenoten Fenerbahçe en Rosenborg kwamen toen nog niet in actie. Voor de Turken betekent de wedstrijd tegen Ajax dus hun Europese debuut.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Overtuigend Europees debuut Ajax A1