Menu

Ajax A1 troeft Feyenoord af

De A1 van Ajax heeft de kleine klassieker tegen Feyenoord met 2-3 gewonnen. Een belangrijke zege, want nu laat het elftal van trainer Danny Blind de Rotterdammers achter zich op de ranglijst.

Koploper Ajax begon met een punt voorsprong aan de 'kleine Klassieker' in de Maasstad. Maar hoewel het duel een topper was in de Shell Eredivisie voor A-junioren, was het spel in de eerste helft van beide kanten niet zo goed. De beste kans was nog voor Feyenoord, maar op twee meter van het doel van Kenneth Vermeer af misten de Rotterdammers de opgelegde mogelijkheid.

Aan het begin van de tweede helft profiteerde Ajax van een ongelukkig moment in de Feyenoord-defensie. De doelman wilde een terugspeelbal wegschieten, maar zag tot zijn ontsteltenis de bal via een hobbeltje op het veld zo achter hem in het doel verdwijnen, 0-1 voor Ajax.

Maar op eigen kracht verdubbelden de Amsterdammers halverwege de tweede helft de score. Dat ging wel in drieën, want na twee keer te hebben ingeschoten lukte het Ajax pas de derde poging raak te schieten. Hedwiges Maduro was uiteindelijk succesvol, 0-2.

Via een prachtige omhaal sloot de thuisploeg weer aan, 1-2 maar tien minuten voor tijd zorgde Maduro voor lucht bij de A1. Hij stond weer op de goede plaats nadat een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied bij de verste paal terecht was gekomen.

Dat het na een hard schot vanaf de zijkant nog 2-3 werd, deed eigenlijk afbreuk aan de veldverhouding die in het voordeel van Ajax was. Door de zege neemt Ajax afstand van Feyenoord en omdat Willem II gelijkspeelde tegen Vitesse (1-1) is AZ nog de enige die heel dicht in de buurt staat. Wel hebben de Alkmaarders een wedstrijd meer gespeeld.

De stand:
Ajax 10-25
AZ 11-25
Feyenoord 11-21
Willem II 10-19
PSV 10-19
sc Heerenveen 10-16
ADO Den Haag 11-16
Vitesse 11-12
FC Utrecht 10-10
Twente/Herac. 9- 9
Sparta 10- 9
NEC 10- 9
FC Den Bosch 11- 6
Emmen 10- 1