Menu
Ajax A1 uiteindelijk ruim langs Feyenoord

Ajax A1 uiteindelijk ruim langs Feyenoord

Ajax A1 heeft woensdagmiddag de bekerwedstrijd tegen Feyenoord A2 met 4-0 gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst scoorde Christian Eriksen drie keer namens Ajax. Invaller Rik Schouw scoorde de andere treffer voor het team van Frank de Boer. De laatste drie Ajax-goals vielen allen in de slotfase.

Ajax A1 nam tien minuten voor tijd pas definitief afstand van Feyenoord A2. Het bekerduel – de Klassieker in pocketformaat – kende tot de slotfase een tussenstand van 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Christian Eriksen schoot Ajax vlak voor rust naar een voorsprong, die vervolgens lang op het scorebord bleef staan.

Trainer Frank de Boer had wel een verklaring voor het lange wachten op een tweede goal. ,,Misschien speelden we in een te laag tempo. Dat had echter ook wel wat te maken met het spel van Feyenoord, dat met veel spelers op eigen helft bleef. Dat maakt het lastig om te voetballen. In de tweede helft ging dat gelukkig een stuk beter. Het tempo werd hoger, waarna ze het uiteindelijk niet meer kunnen belopen. Mede daardoor vielen de goals in de slotfase snel achter elkaar.”

De personificatie van het ‘beter gaan’ na rust was opnieuw doelpuntenmaker Eriksen. Nadat invaller Rik Schouw in de 79e minuut de score had verdubbeld (2-0), sloeg de Deen nog twee keer toe. Twee minuten na de tweede Ajax-goal schoot Eriksen de 3-0 binnen. De vierde (en Eriksens derde) treffer was van een geweldige schoonheid. Vanaf de linkerpunt van het zestienmetergebied krulde hij de spelhervatting in de rechterbovenhoek. De toeschouwers die tot het einde bleven kijken, kregen daarmee groot gelijk.

Ook erkend vrije trappenspecialist De Boer genoot van de vrije trap van zijn pupil. ,,Christian heeft een fantastische trap. Deze vrije trap schoot hij ook goed binnen.” Of Eriksen de kunst van het vrije trappen nemen van zijn trainer heeft afgekeken? ,,Hij heeft goed geluisterd”, besloot De Boer met een knipoog.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot, Ricardo van Rhijn, Daan Brinkman, Bryan Ottenhof, Lorenzo Burnet, Christian Eriksen, Florian Jozefzoon, Rodney Sneijder, Fabian Serrarens (78. Joey Lukoki), Allon Worms (65. Rik Schouw), Lorenzo Ebecilio.

Wissels: Kees Heemskerk, Rik Schouw, Iljaas Rodjan, Jody Lukoki.


Ajacied Rodney Sneijder. Ajacied Rodney Sneijder.
Trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen. Trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen.
Ajacieden en Feyenoorders strijden in de lucht om de bal. Ajacieden en Feyenoorders strijden in de lucht om de bal.
Allon Worms (10) feliciteert Christian Eriksen na een van zijn drie treffers. Allon Worms (10) feliciteert Christian Eriksen na een van zijn drie treffers.