Menu
Ajax A1 uitgeschakeld in beker

Ajax A1 uitgeschakeld in beker

Ajax A1 is er zaterdag niet in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Op bezoek bij AZ A1 ging het team van de trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp na strafschoppen onderuit. Na 90 minuten stond het 2-2 in Alkmaar. Halverwege stond Ajax A1 nog met 0-2 voor dankzij goals Tom Boere en Lesley de Sa (foto). Ajax A2 schaarde zich wel bij de laatste vier. In Amsterdam won de A2, eveneens na strafschoppen, van ADO Den Haag.

Een week na de klinkende 6-0 zege op Sparta Rotterdam, waarbij de A1 bij vlagen geweldig voetbal liet zien, kreeg het hoogste jeugdelftal zaterdagmiddag een tegenvaller te verwerken. Terwijl er halverwege de wedstrijd nog niets aan de hand leek, ging de A1 uiteindelijk met een fikse teleurstelling terug naar Amsterdam. Vanaf de stip toonde keeper Warner Hahn zich in de strafschoppenserie sterk met twee reddingen. Het goede keeperswerk kon de missers van Tom Boere, Nicolai Boilesen en Joël Veltman helaas niet meer uitwissen.

Het bekeravontuur zit erop voor de trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp. Het bekeravontuur zit erop voor de trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp.

Halverwege de eerste helft nam de A1 een voorsprong via Tom Boere. Enkele minuten later werd de weelde nog groter toen collega-aanvaller Lesley de Sa de score verdubbelde. Na rust werd de opgebouwde voorsprong uit handen gegeven. Kort na de hervatting kwam de thuisploeg terug tot 1-2. Twintig minuten voor tijd maakte AZ er 2-2 van. Doordat beide ploegen niet meer scoorden moesten strafschoppen uitkomst brengen op Sportcomplex ‘t Lood.

,,Het was jammer dat we het op strafschoppen hebben laten aankomen", reageert trainer Fred Grim. ,,In de eerste helft hebben we gezien de omstandigheden, moeilijk bespeelbaar veld en harde wind, zo goed mogelijk proberen te voetballen en goede goals gemaakt. In de tweede helft werden we slordig in het voetbal en met de vervelende wind hadden we als team sneller moeten herkennen om dan een linie over te slaan, de spits aan te spelen, middenvelders bij te laten sluiten om het op de helft van de tegenstander uit te vechten. Dit was een les over hoe je met de omstandigheden om moet gaan."

Ondanks de uitschakeling van Ajax A1 blijft Ajax toch nog in het bekertoernooi voor A-junioren. De A2 van Ajax won in een van de andere kwartfinales wel. Toch had ook het team van trainer Dick de Groot strafschoppen nodig om de 1-1 tegen ADO Den Haag A1 in winst om te zetten. Ook de A-junioren van NAC Breda (4-0 winst op FC Twente) en FC Utrecht (5-2 zege op Feyenoord) plaatsten zich zaterdagmiddag voor de halve finales.

Ajax A1 : Warner Hahn; Ruben Ligeon, Joël Veltman, Nicolai Boilesen, Stefano Denswil (69. Mitchell Dijks); Joeri de Kamps, Ricardo Kip (80. Youssef Fennich), Ouasim Bouy; Jody Lukoki, Tom Boere, Lesley de Sa.

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst