Menu
Ajax A1 uitgeschakeld in beker

Ajax A1 uitgeschakeld in beker

Ajax A1 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Sonny Silooy legde het in Nijmegen op penalty’s af tegen NEC A1.

Ajax bracht zichzelf na een kwartier spelen in een lastig parket tegen de leeftijdgenoten uit Nijmegen. Een slordige breedtepass kon makkelijk worden onderschept door een speler van NEC. Doelman Koen Verhoeff was vervolgens kansloos: 1-0. Vijf minuten voor de rust verzorgde Siem de Jong de gelijkmaker. De middenvelder sloeg toe uit een prima voorzet van Jordi Schell.
In de tweede helft bleven te veel Ajacieden ver onder hun niveau. ,,Het was rommelig’’, vatte Silooy de tweede helft samen. ,,Zes a zeven spelers presteerden onder de maat. Dan roep je de problemen over jezelf af. NEC wachtte rustig af. Als de uitblinkers in jouw ploeg eigenlijk nog B-junioren zijn, stemt dat tot nadenken.’’ De oud-speler en jeugdtrainer doelde op zijn centrale verdediger Daly Blind en linksbuiten Danilllo Campos. Na een doelpuntloos tweede bedrijf moest een penaltyreeks uitmaken welke ploeg zich zou plaatsen voor de halve bekerfinale. Missers van Schell en Jan-Arie van der Heijden werden de Amsterdammers uiteindelijk fataal.

Opstelling Ajax A1: Verhoeff; Wormgoor, Alderweireld, Blind, Liesdek; Donald, De Jong, Van der Heijden; Hasselbaink (25. Schell), El Kabir (70. Danso) en Campos.