Menu
Ajax A1 uitgeschakeld in beker

Ajax A1 uitgeschakeld in beker

Ajax A1 is dinsdag uitgeschakeld in kwartfinale van de beker. Op sportcomplex de Toekomst ging de A1 met 1-2 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Het duel werd onlangs op 9 februari bij een tussenstand van 0-2 gestaakt wegens de hevige sneeuwval. Tijdens de resterende 45 minuten kwam Ajax dinsdag via Sinan Keskin nog wel tot scoren, maar het was niet genoeg voor een succesvolle inhaalrace.

De resterende 45 minuten op de Toekomst mochten dinsdag uiteindelijk niet meer baten. De 0-2 achterstand werd dankzij een goal van Sinan Kesin in de 53ste nog wel verkleind. Een nieuwe Ajax-treffer zat er echter niet meer in. Daardoor zit het bekeravontuur van het team van Alfons Groenendijk er dit seizoen op. Na de uitschakeling in de NextGen Series vorige week kan de A1 zich nu helemaal op de competitie richten.

Vlak nadat het destijds op 9 februari begon te sneeuwen kwam Ajax in de 22ste minuut op een 0-1-achterstand. Na een hoekschop van Ajax sloeg Feyenoord in de omschakeling genadeloos toe. Na de tegentreffer slaagde Ajax er niet in om zich te herpakken. In tegendeel: Feyenoord verdubbelde de score even later na een fout van Ajax-doelman Peter Leeuwenburgh. De jeugdinternational schoof de bal in de voeten van een Feyenoord-aanvaller, waarna de bal vervolgens over hem heen in het doel verdween: 0-2. Jordi Bitter kreeg namens Ajax nog wel een kans op de 1-2, maar de spits had pech bij de afronding.

Die 1-2 viel zeventien dagen later alsnog, maar daar bleef het dan ook bij.

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Anderson, Tete, Riedewald, Rosheuvel, Van den Boomen, El Hasnaoui, Keskin, Lazic, Becker, Menig.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Lees ook: Duel A1 gestaakt wegens sneeuwval