Menu
Ajax A1 uitgeschakeld in bekercompetitie

Ajax A1 uitgeschakeld in bekercompetitie

Ajax A1 heeft het derde duel van het seizoen met Feyenoord opnieuw niet kunnen winnen. Nadat de Super Cup nog wel werd gewonnen, ging het competitieduel dik verloren en vrijdagavond was ook de wedstrijd in de achtste finale van de bekercompetitie voor de Rotterdammers, 1-3.

De Ajacieden begonnen vol overtuiging aan het bekerduel in de vrijwel lege Amsterdam ArenA. De aardigste mogelijkheid leek na een klein kwartiertje in de maak toen Murat Yildirim de bal fraai meegaf aan John Goossens. De linksbuiten plaatste een imposante demarrage maar de voorzet was matig. Daarna zakten de overtuiging en wilskracht bij Ajax weg en hoewel Feyenoord aanvankelijk vanuit gesloten gelederen toekeek, kwamen de Rotterdammers geleidelijk meer uit hun schulp.
Dat resulteerde in de 23ste minuut in de 0-1. Een hard schot werd door doelman Marco van Duin nog gekeerd, maar hij tikte bij die redding de bal zo voor de voeten van Feyenoord-uitblinker Royston Drenthe.
Zes minuten later profiteerde Vurnon Anita van balverlies aan Rotterdamse kant, maar zijn indrukwekkende solo eindigde met een schot op de paal. Vijf minuten voor rust eiste scheidsrechter De Lima Schepens de aandacht op. Hij gaf Feyenoord onterecht een vrije trap en die werd door Mohammed Hammouti fraai achter Van Duin gewerkt, 0-2.

In de tweede helft probeerde trainer Sonny Silooy de druk voorin op te voeren door verdediger Marco Neuvel te wisselen voor Melvin Hasselbaink. Het mocht niet baten. Wel kreeg Ajax om volstrekt onduidelijke redenen een strafschop mee. Rydell Poepon maalde er niet om en schoot raak, 1-2. Lang genoot Ajax niet van het feit dat het dichter bij was gekomen, want Feyenoord kwam al snel op 1-3. Ook bij dat doelpunt was een beslissing van de arbiter doorslaggevend. Nadat het fluitje klonk, schoot Donovan Slijngard de bal richting de te nemen plek. Zonder dat het speeltuig stil lag, speelde Feyenoord op een totaal andere plaats verder. Drenthe ging door en maakte zijn tweede van de avond. Niet gehinderd door welke Ajacied dan ook, want die stonden nog te wachten op de hervatting van het spel.
In de slotfase schoot Jan Vertonghen de bal uit een vrije trap op de paal en niet lang daarna floot de scheidsrechter de bekeravond, die vol zat met merkwaardige momenten, af. Feyenoord bekert verder.

Opstelling Ajax A1:
Marco van Duin; Marco Neuvel (62. Melvin Hasselbaink), Donovan Slijngard, Jan Vertonghen, Marijn Sterk; Vurnon Anita, Murat Yildirim, Jeffrey Sarpong (74. Jordy Brouwer); Javier Martina, Rydell Poepon, John Goossens.