Menu

Ajax A1 veel te sterk voor RKC

Nadat vorige week zondag rivaal Feyenoord was verslagen, ging Ajax A1 onverdroten verder. Met een ruime 6-0 overwinning op RKC in Waalwijk nam de ploeg van trainer Danny Blind de leiding in de Eredivisie stevig in handen.

De ploeg van Blind moest het deze week op eigen kracht doen. Geen versterking dus van spelers van Jong Ajax. Althans niet vanaf het begin, want in de tweede helft kwam Stanley Aborah binnen de lijnen. Toen was de score nog aan de magere kant, want hoewel de kansen legio waren, scoorde alleen Johan Plak in de 31ste minuut. Dat deed hij overigens wel op een zeer fraaie manier. Hij speelde zichzelf vrij en schoot de bal in de kruising.

In de tweede helft vloog Ajax uit de startblokken. Sergio Zijler gaf in de 46ste minuut vanaf rechts voor op Jan Vertongen die 0-2 maakte. Een krappe minuut later kwam Ajax via Javier Martina op links door. De Amstelvener legde de bal terug, waarna Aborah inschoot. De keeper verwerkte de bal maar half, waarna Zijler 0-3 scoorde.

RKC had helemaal niets in te brengen en de Ajax-verdediging kwam nimmer in problemen. Aanvallend ging het eveneens crescendo en na een dieptebal van Evander Sno op Milano Koenders tilde laatstgenoemde de stand naar 0-4. Er waren 53 minuten gespeeld. Koenders had korte tijd later de pech dat zijn fraaie lob op de paal terecht kwam, maar in de 76ste minuut scoorde Ajax alsnog via zo'n boogbal. De pass was van Aborah, de doeltreffende lob van Plak, 0-5.

De thuisploeg bleef machteloos. Vorige week was er al met 7-2 verloren bij FC Groningen en nu was een nieuwe afstraffing ook een feit. Negen minuten voor tijd kopte Vertongen de bal na een vrije trap van Aborah achter de Waalwijkse keeper. Die 0-6 was tevens de eindstand.

Doordat Twente/Heracles met 0-1 verloor van FC Groningen neemt Ajax A1 de leiding alleen in handen met 18 punten uit 7 duels.