Menu

Ajax A1 verdedigt titel international toernooi Terborg

De Ajax A1 verdedigt begin juni zijn titel op het internationale A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg. Het voetbaltoernooi, met als hoofdsponsor ABN-AMRO, groeide uit tot een van de sterkste toernooien voor A-junioren in Nederland. Op sportpark De Paasberg komen jaarlijks jeugdelftallen samen van toonaangevende clubs uit de gehele wereld. De A1 won het toernooi ook in 1994.

Ook dit jaar kan de organsisatie zich verheugen op een sterk deelnemersveld. Danny Blind verrichte op 4 april de loting, waarin Ajax werd ingedeeld in poule B met het Braziliaanse Cruzeiro, Inter Milan, Anderlecht RSC en het nationale Japanse elftal. In poule A zitten Barcelona, Vitesse, De Graafschap, Hamburger SV en de finalist van vorig jaar, het Mexicaanse Guadalajara, de club waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft.

De huidige selectie van de A1 bestaat uit: Melvin Fleur, Serginho Greene (Oranje O17), Regilio O’Niel (Oranje O18), Raoul Breinburg, Tim Orlowski, Abubakari Yakubu, Guillermo Graaven (Oranje O17), Marcel Akerboom (Oranje O18), Didi Longuet (Oranje O18), Kwame Quansah, Erik Piket, Jose Valencia Murillo, Rafael van der Vaart (Oranje O16), Youssouf Hersi en Kiran Bechan (Oranje O18). De A1 wordt getraind door John van ‘t Schip en begeleid door elftalleider Cas Harms.

Lokatie: Sportcomplex De Paasberg te Terborg.
Data: vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni.