Menu
Ajax A1 verliest aan de Dijk

Ajax A1 verliest aan de Dijk

Ajax A1 heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Volendam A1 met 2-1 verloren. De Amsterdammers lieten zich door een fellere thuisploeg opzij zetten.

,,Het was slecht", constateerde trainer Frank de Boer na afloop onomwonden. Van te voren had hij zijn ploeg ingelicht dat de wedstrijden aan de Volendamse Dijk traditioneel lastig zijn voor de Amsterdamse A-junioren. ,,Hun trainer Ab Plugboer had tegen zijn ploeg gezegd dat ze ons niet moesten laten voetballen. Dat is gelukt. Zij waren veel feller en gingen soms over de schreef. De scheidsrechter liet dat toe en wij hadden dat ook moeten doen. Sommige wedstrijden vragen om bikkelen. Dit was er zo één. Dat lieten we na."

In de eerste helft hoopte Volendam via lange ballen hun goedspelende lange spits te bereiken. De centrale verdedigers van Ajax hadden het knap lastig met hem. Veel kansen ontstonden er echter aan beide kanten niet. ,,Er was weinig aan in de eerste helft", vond De Boer.

In de tweede helft zag De Boer het nog even aan, voordat hij ging wisselen. Na iets meer dan een kwartier haalde hij Rik Schouw en Florian Jozefzoon naar de kant. Davy Klaassen en Jody Lukoki waren de vervangers. Vier minuten later moest Zé Eduardo naar de kant nadat hij duizelig was na een hoofdbotsing. Daan Brinkman kwam voor hem.

Toen Volendam vermoeid raakte, kreeg Ajax iets meer kansjes en in de 84ste minuut miste Lukoki een grote kans op de eerste treffer van de wedstrijd. Een minuut later verloor Ajax voorin een duel en schoot de thuisploeg naar voren om daar de 1-0 te maken. Ajax kreeg direct daarna een schietkans, maar zag in de 87ste minuut Volendam de wedstrijd beslissen toen een bal tussen keeper Warner Hahn en de spits van Volendam viel. De laatstgenoemde won, 2-0. Nadat Ricardo van Rhijn Ajax uit een penalty op 2-1 had gebracht, was het einde van de wedstrijd nabij. Ajax, titelkandidaat, verloor met 2-1 van Volendam, laatste op de ranglijst.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Rik Schouw (60. Davy Klaassen), Rodney Sneijder (81. Allón Worms), Zé Eduardo (64. Daan Brinkman); Florian Jozefzoon (60. Jody Lukoki), Tom Boere, Jeffrey Dekker.