Menu
Ajax A1 verliest bij Feyenoord

Ajax A1 verliest bij Feyenoord

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord A1 zaterdag verloren: 1-0. Bart Nieuwkoop maakte in de 53ste minuut de enige treffer in de kraker in de Eredivisie voor A-junioren. De ongeslagen reeks van zes competitiezeges op rij kwam daarmee voor de A1 ten einde. De A1 verloor zijn eerste wedstrijd van dit seizoen.

Het was in Rotterdam een, bij vlagen, stekelig duel. De kleine Klassieker werd ontsierd door de nodige gele kaarten. Ook Ajax-trainer Orlando Trustfull incasseerde een waarschuwing.

De jeugdtrainer probeerde na de openingstreffer van Nieuwkoop het tij te keren, maar de wissels bleven zonder tastbaar succes. Ook invallers Branco van den Boomen, Sheraldo Becker en Ezran Walian konden de schade niet meer repareren. Voor dit weekend dateerde het laatste puntenverlies van 5 oktober (0-0-gelijkspel tegen Heerenveen). Met de 1-0 incasseerden de Ajacieden zelfs hun eerste competitienederlaag van dit seizoen.

Opstelling Ajax A1:
Mous; Anderson, Van Bruggen, Mirani, Owusu; El Mahdioui (78. Walian), El Ghazi (71. Becker), Vissers (69. Van den Boomen); Kishna, Van de Beek, Meenig.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst