Menu
Ajax A1 verliest bij PSV A1

Ajax A1 verliest bij PSV A1

Ajax A1 heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. In Eindhoven verloor de ploeg van trainers Frank de Boer en Bob de Klerk met 4-0 van PSV. ,,Het lijkt met zo'n uitslag of je bent weggespeeld, maar dat was echt niet het geval", aldus De Boer.

Ajax A1 startte afgelopen zaterdag prima aan de competitie met een 4-0-overwinning op Sparta. Maar PSV was van een andere orde. Trainer Frank de Boer: ,,Het verschil met zaterdag was dat PSV een heel goede ploeg heeft. Dat hadden ze dit seizoen al getoond. Ze wonnen de Otten Cup en zaterdag versloegen ze Feyenoord. Toch kan ik niet zeggen dat wij qua voetbal veel minder waren dan PSV. Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken, is dat we maar drie kansen hebben gecreëerd en dat is te weinig."

Van een stormloop op het Ajax-doel was echter ook geen sprake. ,,We waren wel gelijkwaardig", vond de trainer, die tot zijn spijt spits Tom Boere in de 25ste minuut geblesseerd zag uitvallen. ,,In de achttiende minuut kwam PSV op 1-0 en in de 38ste minuut hadden wij de kans om de gelijkmaker te maken via Florian Jozefzoon, die erg bedrijvig was." Die maakte Ajax niet en prompt viel vier minuten voor rust de 2-0. ,,Daarna wilden we iets forceren door één-op-één te gaan spelen. Jozefzoon had nog een mogelijkheid op de aansluitingstreffer in een fase waarin wij veel druk zetten. Maar een counter van PSV, dat natuurlijk meer ruimte kreeg door onze speelwijze, betekende 3-0."

Met de wissel Jeffrey Dekker in plaats van verdediger Ricardo van Rhijn probeerde De Boer met vier spitsen nog een kentering te bewerkstelligen. Dat lukte niet. PSV maakte er drie minuten voor tijd zelfs nog 4-0 van. ,,Toch heb ik wel positieve punten gezien", aldus De Boer. ,,In balbezit speelden we redelijk, we hebben keihard gewerkt en zijn blijven geloven in onze kansen. Maar we heben te weinig mogelijkheden gecreëerd. In dit soort wedstrijden moeten de jongens zich laten zien. Bij een aantal lukte dat; bij anderen niet."

Aanstaande zaterdag speelt Ajax thuis tegen ADO Den Haag, dat de eerste twee competitieduels wist te winnen.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Bryan Ottenhof (80. Dico Koppers), Ricardo van Rhijn (67. Jeffrey Dekker), Lorenzo Burnet; Rik Schouw (70. Daan Brinkman), Rodney Sneijder, Christian Eriksen; Florian Jozefzoon, Tom Boere (25. Allón Worms), Lorenzo Ebicilio.