Menu
Ajax A1 verliest eerste twee duels

Ajax A1 verliest eerste twee duels

Ajax A1 heeft de eerste twee wedstrijden van het jeugdtoernooi van Villarreal verloren. Real Madrid was zaterdag met 1-0 te sterk. Zondag was er verlies tegen het Japanse Kashiwa Reysol: 3-0.

Frank de Boer is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Ajax A1. Frank de Boer is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Ajax A1.

Hoewel de wedstrijd tegen de Madrilenen verloren ging, was De Boer tevreden met de prestatie van zijn team. ,,Het was een echte mannenwedstrijd”, vertelde De Boer een dag na de wedstrijd. ,,Het bleef op en neer gaan. Zij begonnen het sterkst en kwamen op voorsprong, maar daarna namen wij het heft in handen en kregen we ook kansen op de gelijkmaker.” De wedstrijd tegen Real Madrid begon pas om 22.45 uur. Een nieuwe ervaring voor de Amsterdammers. ,,Dat was behoorlijk laat”, blikt De Boer terug. ,,Maar we hebben ons wel vermaakt hoor de hele dag. We hebben getraind, gerust en ook nog een voetbalquiz gedaan.”

Ajax speelde zondag tegen Kashiwa Reysol. De Japanners waren in hun eerste wedstrijd met 3-0 te sterk voor Liverpool en wonnen nu ook van Ajax met dezelfde cijfers. Door twee nederlagen op rij, staat Ajax laatste in poule B. Maandag treffen de Amsterdammers Liverpool.

Opstelling Ajax (tegen Madrid): Burger, Apau (Sampije, '51), Kappelhof, Van Rhjin, Shakison, Bonevacia (Koppers, '30), Jozefzoon (Ebecilio, '46), Sneijder (Yildirim, '43), Castillion, Overtoom, Zeegelaar.

Opstelling Ajax (tegen Reysol): Bizot; Van Rhijn (Apau, '30), Antonia (Jozefzoon, '30), Candan (Kappelhof, '30), Ebecilio, Zeegelaar (Sneijder, '30), Bonevacia (Overtoom, '30), Shakison, Yildirim (Castillion, '43), Koppers, Sampije.