Menu
Ajax A1 verliest na strafschoppen

Ajax A1 verliest na strafschoppen

Ajax A1 is er zaterdag niet in geslaagd om de bekerfinale voor A-junioren te bereiken. In de halve finale tegen Vitesse ging het team van Frank Peereboom na strafschoppen onderuit. Het duel was in 2-2 geëindigd.

,,We hebben eigenlijk van onszelf verloren”, zo luidde de conclusie van trainer Peereboom na afloop. Wie de kansen in de eerste helft bij elkaar optelde, kwam immers tot de conclusie dat het toen al 0-4 of 0-5 had kunnen staan. ,,We hadden zakelijker moeten zijn. We speelden heel goed, maar vergaten de kansen af te maken.”

Drie dagen na de knappe uitzege tegen Olympique Lyon (0-3) stond voor Ajax A1 het bekerduel met Vitesse op het programma. Het treffen in de halve finale was voor Ajax van belang om op drie fronten actief te blijven. Na het Europese succes in de UEFA Youth League volgde er helaas geen passend vervolg in het nationale bekertoernooi.

Strafschoppenreeks
Na de kansenregen in de eerste helft draaide het duel in de tweede helft langzaam om. De A1 verspeelde in het laatste kwart van de wedstrijd een 0-2 voorsprong. De marge bleek te klein om die veilig over de eindstreep te kunnen trekken. In de laatste twintig minuten trok de thuisploeg de stand gelijk. De 1-2 viel uit een strafschop en na de 2-2 was het duidelijk dat er via een strafschoppenreeks een winnaar moest komen.

Beide ploegen bleken aardig trefzeker in de reeks. Zowel Ajax als Vitesse benutte de eerste vijf strafschoppen. Bij de zesde van Ajax ging het mis. Verdediger Matthijs De Ligt nam zijn verantwoordelijkheid, maar miste van elf meter.

De volgende wedstrijd staat alweer snel voor de deur. De A1 treft woensdagavond AZ in de competitie. In aanloop naar dat duel genieten de spelers eerst van twee vrije dagen. Vanaf dinsdag gaat de focus weer op de competitie.

Scoreverloop: 44. Nouri 0-1, 52. Sierhuis 0-2, 70. 1-2, 82. 2-2. Strafschoppenserie: 6-5

Opstelling Ajax A1: De Lange, Matusiwa (79. Bakboord), Zeefuik, De Ligt, Blöte (68. Bergsma), Nouri, Eiting, De Wit (73. Boultam), Cerny, Sierhuis (61. Walian), Dekker (83. Kluivert).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst