Menu
Ajax A1 verliest opnieuw

Ajax A1 verliest opnieuw

Ajax A1 heeft zaterdag voor de tweede keer in vier dagen tijd een nederlaag geleden. Na de midweekse thuisnederlaag tegen FC Groningen (0-1) bleken ook de A-junioren van FC Twente een maat te groot voor Ajax. In Hengelo ging het team van trainer Fons Groenendijk met 4-1 onderuit. Nick de Bondt maakte voor rust de enige Ajax-treffer.

Zoals vaker dit seizoen werd ook de wedstrijd tegen FC Twente het verhaal van gemiste kansen en simpel weggegeven doelpunten. ,,Het is een terugkerend probleem bij ons. We krijgen ze makkelijk tegen”, analyseerde Groenendijk na afloop. ,,Dit is helaas niet het jaar van Ajax A1. We zijn momenteel een kleurloze middenmoter.”

Er zijn genoeg redenen aan te wijzen waarom het dit seizoen minder loopt. ,,We proberen veel jonge jongens een kans te geven om te kijken of ze het niveau aankunnen. Om die reden hadden we er ook vandaag bewust voor gekozen om een aantal jongens van de A2 (Milan Vissie, Danny Bakker en Vincent Vermeij, red.) in de basis te zetten. Die hebben logischerwijs minder ervaring en zijn vaak ook jonger dan hun tegenstander. Maar dit soort wedstrijden met een hogere weerstand dragen wel bij aan hun ontwikkeling. En daar gaat het uiteindelijk om.”

De vele wisselingen in het team zorgen er dan ook voor dat de A1 vrijwel iedere wedstrijd in een (sterk) gewijzigde samenstelling speelt. ,,Daardoor is het lastig om vastigheden te creëren”, weet Groenendijk. ,,Maar dat neemt niet weg dat we veel te gemakkelijk doelpunten weggeven. Vaak zijn het niet eens kansen van de tegenstander die een tegendoelpunt opleveren. Ze straffen onze persoonlijke fouten gewoon af.”

Zowel in de eerste helft als kort na rust kreeg Ajax op bezoek bij FC Twente legio kansen om op voorsprong te komen. Alleen Nick de Bondt slaagde erin te scoren. De vleugelaanvaller herstelde met zijn goal de fout van doelman Peter Leeuwenburgh, die bal in de openingsfase zo in de voeten van de spits van FC Twente had geschoven: 1-1.

Eigenlijk had Ajax nog een tweede doelpunt verdiend, ware het niet dat de zuivere treffer van Dejan Meleg onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna liep Twente in de tweede helft uit naar 4-1. Ook bij twee van de drie overige drie goals gingen de defensie en doelman van Ajax niet vrijuit. Zoals bijvoorbeeld bij de laatste treffer, waarbij keeper Leeuwenburgh de bal voor de tweede keer in de voeten van een tegenstander schoof. Daardoor eindigde de wedstrijd alsnog in een grote nederlaag.

Volgende week zaterdag neemt Ajax A1 het op de Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De aftrap is om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Jairo Riedewald, Bas Kuipers, Djavan Anderson (77. Van den Boomen), Milan Vissie (72. Queensy Menig), Danny Bakker (60. Elton Acolatse), Dejan Meleg (86. Tom Noordhoff), Vincent Vermeij, Nick de Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots