Menu
Ajax A1 verliest ruim bij PSV A1

Ajax A1 verliest ruim bij PSV A1

Ajax A1 heeft in Eindhoven een gevoelige 3-0 nederlaag geleden tegen PSV A1. Hoewel de uitslag een suprematie van PSV doet vermoeden, was dat allerminst het geval. Trainer Frank de Boer: ,,We doen zeker niet onder voor PSV, maar speelden allemaal onder ons niveau."

Ajax A1 begon allerminst overtuigend tegen de leeftijdsgenoten van PSV en kwam in de tiende minuut na een vrije trap van ongeveer 25 meter afstand van het doel op 1-0 achter. Nadat een andere vrije trap boven doelman Warner Hahn op de lat uiteenspatte en Mitchell Dijks en Davy Klaassen de kans op de gelijkmaker niet konden afmaken, was het in de twintigste minuut weer raak voor de thuisploeg. ,,Een indraaiende vrije trap eindigde op de lat", herinnert De Boer zich. ,,De rebound ging voorlangs, maar Boilesen schoot de bal alsnog in eigen doel." De Deense verdediger leek zijn gram te willen halen, toen hij alles en iedereen van PSV passeerde en vanaf de achterlijn voorgaf. Daar stond echter niemand om de bal binnen te lopen. Hahn redde vervolgens nog goed op twee mogelijkheden voor PSV. ,,Maar qua kansenverhouding was het 3-3", vond De Boer die echter wel tegen een 2-0 achterstand aankeek met zijn ploeg.

,,In de rust heb ik verteld dat ik zeer ontevreden was. Ik had er wel meer uit willen halen, maar ik moest Boilesen en Dijks al noodgedwongen wisselen. Zij kwamen terug van een blessure. Bovendien raakte Ricardo Kip net voor rust nog geblesseerd. Dus die moest ik ook vervangen. Verder heb ik doelman Warner Hahn gewisseld, want ik vond hem medeschuldig aan de twee tegendoelpunten."

Met vier verse krachten, Stan Berrevoets op doel, Xandro Schenk en Mike Busse in de verdediging en Yener Arica op het middenveld ging Ajax A1 met nieuwe moed het veld in. ,,In de tweede helft zijn we niet meer in de problemen gekomen", vond De Boer. ,,We hadden het beste van het spel." Een inzet van Terell Ondaan werd er bij PSV goed uitgehaald en invaller Lesly de Sa kreeg nog een prima kans toen hij alleen op de keeper afkwam. Maar het mocht niet baten. En omdat een counter altijd in de lucht hangt, liepen de Ajacieden daar ook nog tegenaan. PSV schoot vanaf de rand van de zestien de 3-0 binnen. ,,We doen zeker niet onder voor PSV, maar we speelden onder ons niveau. Conclusie: een zeer slechte eerste helft en een tweede die we naar behoren hebben gespeeld", eindigde De Boer.


PSV A1 - Ajax A1 3-0 (2-0)
Ajax A1 : Hahn (46. Berrevoets); Ligeon, Denswill, Boilesen (46. Schenk), Dijks (46.Busse); Kip (46. Arica), De Kamps, Klaassen; Lukoki, Boere, Ondaan.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst