Menu

Ajax A1 verliest thuis van Heerenveen

Na de bekeruitschakeling vorige week zaterdag bij Willem II, moest Ajax A1 dit weekeinde een nieuwe teleurstelling verwerken. Het thuisduel tegen SC Heerenveen ging met 1-2 verloren. Concurrent AZ profiteerde deels door bij PSV met 0-0 gelijk te spelen. Het verschil tussen Ajax en AZ is nu drie punten.

SC Heerenveen valt dit seizoen qua resultaten een beetje tegen bij de vorige jaren. Maar in Amsterdam was de ploeg wél weer succesvol. Hoewel het Friese team op een zeer bescheiden elfde plaats staat, sloeg het tot twee keer toe in blessuretijd toe. Overigens was dat vorige week ook al het geval. Toen scoorde Willem II de gelijkmaker waarna de penaltyserie door Ajax werd verloren.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Ajax geen punt zou halen uit het duel tegen Heerenveen. Kansen waren er weer in overvloed maar Ryan Babel en Sergio Cameron ontbeerden het nodige geluk.

Pas na een half uur benutte Babel een van de vele mogelijkheden. Terwijl hij samen met de keeper van Heerenveen omhoog sprong, viel de Friese doelman op de grond en kon de Ajax-spits de openingstreffer binnen schieten, 1-0. Stanley Aboraa leek de Amsterdamse formatie van trainer Danny Blind voor rust nog op 2-0 te zetten maar zag zijn schot van afstand net over gaan. In de blessuretijd, gegeven vanwege de blessure van de keeper bij het doelpunt, schoot Heerenveen raak, 1-1.

In de tweede helft was Ajax geen schim meer van de kansen creërende ploeg uit de eerste 45 minuten. De combinaties liepen niet, maar evengoed kwamen er wat mogelijkheden. Zo ging Aboraa in de 66ste minuut alleen op de keeper af en schoot over. Een doelpunt van Babel werd door de scheidsrechter afgekeurd en daarna redde de Heerenveen-doelman tot twee keer toe op afstandsschoten van Aboraa en Robert Schilder.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, wat een juiste verhouding van de krachtsverschillen geweest zou zijn. Maar opnieuw in blessuretijd schoot Heerenveen nog een bal binnen, 1-2.

Ajax A1 had het geluk dat AZ bij PSV op 0-0 bleek steken, zodat er nog altijd een marge van drie punten is met nog vijf wedstrijden te spelen.