Menu
Ajax A1 verliest thuis van Milan

Ajax A1 verliest thuis van Milan

Ajax A1 heeft ook de tweede wedstrijd in de UEFA Youth League verloren. Op sportcomplex de Toekomst was het o/19-team van AC Milan met 2-3 te sterk voor Ajax. De winnende goal viel vlak voor tijd.

Een kleine 24 uur na Ajax - Milan in de ArenA stonden ook de jeugdteams van beide clubs tegenover elkaar in de UEFA Youth League. Rondom iedere speelronde in de UEFA Champions League staat een identieke wedstrijd in Youth League het programma. Zo troffen de A-junioren van Ajax en FC Barcelona elkaar vorige maand de dag voordat het ‘grote’ Ajax en Barça elkaar in Camp Nou troffen. Zelfs de uitslagen van beide duels (1-4 en 0-4) ontliepen elkaar toen niet veel.

Ook woensdagavond kon je met een beetje fantasie de nodige vergelijkingen maken. De kansen waren in de eerste helft voor Ajax, terwijl Milan zich voornamelijk tot verdedigen beperkte op de Toekomst. De aanvalslust van Ajax werd al vroeg in de wedstrijd beloond. In de zevende minuut schoot Melvin Vissers de A1 naar een 1-0 voorsprong. Met een bekeken schot schoof hij de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in het doel.

Melvin Vissers zette Ajax al in de zevende minuut op voorsprong. Melvin Vissers zette Ajax al in de zevende minuut op voorsprong.

Het U19-team van de Rossoneri stond onder leiding van de inmiddels 40-jarige Filippo Inzaghi, voormalig topspits van onder andere Juventus en AC Milan. Voor rust beperkte zijn team zich vooral tot afstandsschoten. Hoewel de Italianen na de goal van Ajax langzaamaan het betere van het spel kregen, werd dat in de eerste driekwartier nog niet in doelpunten uitgedrukt. Mede dankzij twee prima reddingen van Ajax-keeper Xavier Mous vlak voor rust, bleef Ajax tot halverwege overeind.

Aan het begin van de tweede helft was het verzet van Ajax snel gebroken. Het team van trainer Orlando Trustfull gaf de voorsprong in de 52ste minuut uit handen. Allesandro Mastalli zorgde er met zijn doelpunt voor dat er vanaf dat moment dezelfde stand op het scorebord kwam als dinsdagavond in de ArenA: 1-1. En daarbij bleef het niet, want tien minuten later kwam Milan voor het eerst op voorsprong via Luca Iotti.

Vlak voor tijd leek Branco van den Boomen tot twee keer toe alsnog de eer én een punt voor Ajax te redden. Met zijn rake vrije trap zorgde hij in de 84ste minuut voor de 2-2. De vreugde was echter van korte duur. Net als 24 uur eerder hadden de Italianen opnieuw het laatste woord. Invaller Ivan Rondanini bepaalde de eindstand op 2-3. Ook een schot van Van den Boomen tegen de paal kon daar niets meer aan veranderen. Ajax eindigde het duel overigens met tien man nadat Melvin Vissers (kramp) in de slotfase niet meer verder kon. Ajax had op dat moment al drie keer gewisseld.

Na twee wedstrijden staat Ajax nog op nul punten in de groep H van de Youth League. Op woensdagmiddag 22 oktober speelt Ajax A1 in het Schotse Livington tegen de leeftijdsgenoten van Celtic. ’s Avonds staan de eerste elftallen van Ajax en Celtic tegenover elkaar in Glasgow.

Scoreverloop: 7. Vissers 1-0, 52. Mastalli 1-1, 62. Iotti 1-2, 84. Van den Boomen 2-2, 86. Rondanini 2-3

Opstelling Ajax A1: Mous, Lartey Sanniez (35. Anderson), Van Bruggen, Mirani, Owusu, Bazoer (56. Bazoer), Riedewald, Vissers, Becker, Menig, Acolatse (68. Bousbaba).

De wedstrijd Ajax - AC Milan is vanaf donderdag in zijn geheel te zien via Ajax Exclusive.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De startende elf van Ajax. De startende elf van Ajax.
Een kleine 24 uur na Ajax - Milan in de ArenA was het ook Ajax - Milan op de Toekomst. Een kleine 24 uur na Ajax - Milan in de ArenA was het ook Ajax - Milan op de Toekomst.
Vreugde na de 1-0 van Vissers. Vreugde na de 1-0 van Vissers.
Elton Acolatse in de aanval. Elton Acolatse in de aanval.
Aanvoerder Jairo Riedewald wordt kort gedekt. Aanvoerder Jairo Riedewald wordt kort gedekt.
Vrolijke Italianen na de 1-1 van Mastalli. Vrolijke Italianen na de 1-1 van Mastalli.
AC Milan-verdediger Iotti zette de bezoekers voor het eerst op voorsprong. AC Milan-verdediger Iotti zette de bezoekers voor het eerst op voorsprong.
Branco van den Boomen trok de stand vlak voor tijd gelijk: 2-2. Branco van den Boomen trok de stand vlak voor tijd gelijk: 2-2.
Van den Boomen had de 3-3 nog op zijn schoen, maar zijn schot raakte de paal. Van den Boomen had de 3-3 nog op zijn schoen, maar zijn schot raakte de paal.
Van den Boomen beseft dat de 3-3 er niet meer gaat komen. Van den Boomen beseft dat de 3-3 er niet meer gaat komen.
Ook als coach is Filippo Inzaghi vaak degene die het laatst lacht. Ook als coach is Filippo Inzaghi vaak degene die het laatst lacht.