Menu
Ajax A1 verliest uitduel bij CSKA Moskou

Ajax A1 verliest uitduel bij CSKA Moskou

Ajax A1 heeft het uitduel met CSKA Moskou in de NextGen Series dinsdagmiddag verloren. In het Oktoberstadion eindigde het treffen in 2-0. ,,Het was een lastig, maar leerzaam duel’’, vatte assistent-trainer Kenneth Perez het treffen in de Russische hoofdstad kort en bondig samen.

De onlangs nieuw aangestelde A1-trainer Alfons Groenendijk was wel van de partij bij zijn Ajacieden in Moskou. De Ajacied liet de nabeschouwing over aan Perez, die de honneurs waarnam na het vertrek van trainer Fred Grim naar Almere City FC. De NextGen Series beleeft zijn tweede editie en staat bekend als ‘de Champions League voor talenten’. Vorig seizoen reikte Ajax A1 tot de finale van de NextGen Series. In de finale was Internazionale na strafschoppen te sterk.

Na een bij vlagen tumultueuze eerste helft in het Oktoberstadion opende Khurtsidze op slag van rust de score. De Moskoviet kreeg tijd en ruimte om raak te schieten. ,,Het was een minuut voor rust; een moment kortom waarop zoiets niet moet gebeuren’’, oordeelde Perez. ,,Hij mocht bovendien vrij makkelijk inschieten.’’

Enkele curieuze arbitrale beslissingen zorgden in de eerste helft vooral voor tumult. Zo schonk de scheidsrechter de thuisploeg na ruim twintig minuten voetballen wel erg makkelijk een penalty. ,,Peter Leeuwenburgh pakte hem gelukkig goed’’, keek Perez terug op de zeer discutabele strafschop, die onschadelijk werd gemaakt door de Ajax-doelman. Ajax werd die fase een pingel onthouden. ,,Het omgaan met scheidsrechters in deze landen is een van de leermomenten van vandaag. Daarnaast is CSKA ook een fysiek sterke tegenstander. Ook het omgaan met zo’n fysiekere tegenstander – CSKA speelde ook nog eens met drie dispensatiespelers – is een leermoment. Ondanks alles bleven we ons eigen spel spelen.’’

,,Het was een lastig, maar leerzaam duel’’, vatte assistent-trainer Kenneth Perez het duel (ook namens trainer Alfons Groenendijk) met CSKA Moskou samen. ,,Het was een lastig, maar leerzaam duel’’, vatte assistent-trainer Kenneth Perez het duel (ook namens trainer Alfons Groenendijk) met CSKA Moskou samen.

Ruim een kwartier voor het einde hielp Georgievsky de Moskovieten aan een tweede treffer. Aan de tweede Russische treffer ging een communicatiefout bij de Ajacieden vooraf. Perez en Groenendijk zagen tot hun tevredenheid hoe de Ajax-talenten hun tegenstanders over het hele duel gezien prima partij boden. ,,Qua wedstrijdinstelling, werklust en instelling hebben we het prima gedaan’’, sprak Perez ook namens Groenendijk. ,,De jongens hebben er echt alles aan gedaan om de achterstand goed te maken. Ook dat is iets waard.’’

Bij een overwinning had Ajax de koppositie overgenomen van CSKA. Het verschil tussen de A-junioren van Ajax en CSKA Moskou is nu opgelopen tot zes punten. Belangrijk verschil is echter wel dat de Russen al twee wedstrijden meer gespeeld hebben dan Ajax. De Ajacieden wonnen de eerste twee pouleduels (zowel uit als thuis) tegen Molde FK met 5-0.

Ajax hoeft niet lang te wachten op een kans om sportieve wraak te nemen op de Russen. De eerstvolgende thuiswedstrijd in de NextGen Series staat op dinsdag 6 november gepland. Die avond neemt de A1 het op de Toekomst opnieuw op tegen CSKA. De groepsduels met de A-junioren van Chelsea staan begin 2013 op het programma. Definitieve data zijn hiervoor nog niet bekend.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel, Tom Noordhoff (63. Abdelmalek El Hasnaoui), Queensy Menig, Djavan Anderson, Sinan Keskin (63. Nick de Bondt), Branco van den Boomen, Elton Acolatse (46. Derwin Martina).


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven, onder), Louis van de Vuurst (midden)

In tegenstelling tot de duels met Molde viel er voor de A1 in Moskou weinig te juichen... In tegenstelling tot de duels met Molde viel er voor de A1 in Moskou weinig te juichen...