Menu
Ajax A1 verliest van AC Milan

Ajax A1 verliest van AC Milan

In de tweede wedstrijd van The Champions Youth Cup in Maleisië heeft Ajax A1 met minimaal verschil van AC Milan verloren. In Alor Setar werd het 1-0 voor de Italianen.

Voor de ploeg van trainer Sonny Silooy was het duel tegen AC Milan de tweede wedstrijd in het prestigieuze jeugdtoernooi. Nadat eerder met 1-1 gelijk was gespeeld tegen Arsenal, moesten de Amsterdamse talenten hun meerdere erkennen in de Italianen. Ajax A1 speelde tegen AC Milan zeker niet zijn beste wedstrijd. De Amsterdammers presteerden zelfs onder de maat, al ontbrak het de talenten van trainer Sonny Silooy op beslissende momenten ook aan geluk. AC Milan strafte een fout genadeloos af (1-0) en gaf daarna zelf weinig meer weg. Ajax zette de Italianen na rust wel verder onder druk. Het leverde een aantal kansen op. Uit een voorzet van Jordy Schell schoot Leandro Resida de bal hard over. Schell zag zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen. Aanstaande zondag speelt Ajax de laatste poulewedstrijd tegen Flamengo, dat na twee duels de poule aanvoert.

Opstelling Ajax A1:

Padt; Will, Vorstermans, Blind (54. Danso), Jongebloet (36. Schell), Sousa Campos, Van der Meulen (22. Tillema), Lachman, Lazic (36. Yildirim), Aslan en Resida (54. Olijve).

Stand in de poule:
CR Flamengo 2-4
AC Milan 2-4
Arsenal 2-1
AFC Ajax 2-1

Timothy van der Meulen in duel met Riccardo Caraglia van AC Milan. Timothy van der Meulen in duel met Riccardo Caraglia van AC Milan.