Menu
Ajax A1 verliest van Feyenoord

Ajax A1 verliest van Feyenoord

Ajax A1 heeft dinsdagavond de competitiewedstrijd tegen Feyenoord A1 in Rotterdam met 1-0 verloren. Het doelpunt viel in de 62ste minuut uit een vrije trap.

,,Ik kan niet zeggen dat we de wedstrijd terecht hebben verloren", vond Frank de Boer na afloop. ,,De eerste helft waren Feyenoord en Ajax gelijkwaardig, maar in de tweede helft waren wij beter. En zoals wel vaker gebeurt, krijg je dan het doelpunt tegen."

In de eerste helft op het drukke Varkenoord in Rotterdam waren beide teams aan elkaar gewaagd. Ajax probeerde met combinaties via de middenvelders de spitsen te bereiken. Feyenoord stoorde vroeg, waar Ajax het aanvankelijk moeilijk mee had. Maar na een minuut of twintig raakten de Rotterdammers wat vermoeider en ging het beter met de pupillen van Frank de Boer. Kansen kwamen er wel via B-junior Ouasim Bouy en ook Lorenzo Ebecilio kreeg via een vrije trap een mogelijkheid. De ballen gingen er echter niet in.

Feyenoord ging beter met de mogelijkheden om, want in de 62ste minuut werd een vrije trap doeltreffend doorgekopt. ,,Dat is al de tweede keer dat we door een vrije trap een doelpunt tegen krijgen," constateerde De Boer. ,,Daar moeten we aan werken."
Hoewel Ajax aandrong en het druk werd rond het strafschopgebied van Feyenoord, ging het bij de laatste pass steeds mis bij de Ajacieden. ,,Op zich ben ik wel redelijk tevreden, alleen niet met resultaat. We hebben keihard geknokt. Een gelijkspel was meer terecht geweest", besloot de trainer.

Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Bryan Ottenhoff (83. Cerilio Cijntje), Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Rik Schouw (69. Tom Boere), Ouasim Bouy, Ruben Ligeon (72. Ricardo Kip); Florian Jozefzoon, Geoffrey Castillion, Lorenzo Ebecilio.