Menu
Ajax A1 verliest van Feyenoord

Ajax A1 verliest van Feyenoord

Ajax A1 heeft zaterdag opnieuw een nederlaag tegen Feyenoord geleden. Op sportcomplex de Toekomst waren de Rotterdammers, net als eerder dit seizoen in de beker, te sterk voor Ajax. De mini-Klassieker eindigde in 0-1 dankzij een snelle treffer van Feyenoorder Knoester in de openingsfase.

Een verre ingooi in de eerste minuut werd Ajax direct fataal. Een aaneenschakeling van verdedigende fouten leidde de 0-1 in. ,,Dat was natuurlijk meteen een domper, maar ik moet zeggen dat we ons daarna aardig hebben herpakt. Het ontbrak ons alleen aan stootkracht voorin. Daardoor konden we in de resterende 89 minuten niets meer terugdoen”, constateerde coach Fons Groenendijk na afloop van de mini-Klassieker.

Ajax A1 speelde met een bijzonder jong team. Achterin stonden met Jairo Riedewald en Leeroy Owusu twee verdedigers van slechts 16 jaar. Verder telde Groenendijk nog een stuk of vijf spelers van 17 jaar in zijn basisopstelling. Een groot contrast met Feyenoord waar geen enkele speler van 16 of 17 op het wedstrijdformulier stond.

En dat leeftijdsverschil liet zich in het veld voelen. ,,Feyenoord speelde logischerwijs wat mannelijker dan wij aangezien er bij hen ‘echte kerels’ van minimaal 18 jaar op het veld stonden. Het is uiteraard geen excuus voor de nederlaag, maar zo’n verschil merk je wel in het veld. Tel daarbij op dat we de laatste tijd bijzonder lastig scoren en je komt tot een wedstrijd en uitslag als deze. Ik moet daar overigens wel bij zeggen dat mijn spelers echt geknokt hebben en uiteindelijk nog maar een paar kansen hebben weggegeven. Je moet daarom ook een beetje door het resultaat heen kunnen kijken om uiteindelijk de positieve punten te zien. Want die waren er wel degelijk.”

Scoreverloop: 2. Knoester 0-1.

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Tete, Noordhoff, Riedewald, Owusu, Van den Boomen, Anderson (69. Vermeij), El Hasnaoui, Lazic, Menig (55. Becker), De Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto (archief): Ajax.nl/Louis van de Vuurst