Menu
Ajax A1 verliest van PSV

Ajax A1 verliest van PSV

Ajax A1 heeft de competitiewedstrijd tegen PSV A1 zaterdagmiddag met 2-0 verloren. Clubscorer van PSV Albian Muzaqi benutte na zes minuten een penalty. In de tweede helft verdubbelde Bas Kuipers onbedoeld de score voor de thuisploeg door een eigen doelpunt.

Op Europees vlak deden de A-junioren afgelopen week goede zaken. De A1 won dinsdag met 2-1 van CSKA Moskou in de NextGen Series. Met twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper CSKA staat Ajax op een mooie tweede plek in poule 3. In de competitie moet de A1 het doen met een zevende plek. Na de thuiswedstrijd tegen FC Twente vorige week, verloor Ajax A1 ook zaterdag van een sterke opponent in de competitie. Op De Herdgang ging het team van Alfons Groenendijk en Kenneth Perez met 2-0 onderuit. De thuisploeg speelde dreigend en sterk, terwijl het voor Ajax lastig was om in het duel te komen. ,,PSV was heel dreigend en wij hadden in de eerste twintig minuten maar weinig afgedwongen’’, analyseerde Groenendijk na afloop van het duel.

Ajax A1 liep al na zes minuten tegen een penalty op. Bas Kuipers maakte een wilde tackel op de rand van de zestienmeter waardoor de scheidsrechter resoluut een strafschop toekende. ,,Dan sta je meteen al met 1-0 achter, op voorhand was het dus al lastig voor ons. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen wij meer grip op het duel. We hadden in de eerste helft nog geen grote kansen, dus de 1-0 voor PSV was een terechte ruststand.’’

,,We hoefden niet te verliezen vandaag.'' ,,We hoefden niet te verliezen vandaag.''

In de tweede helft brachten Groenendijk en Perez enkele veranderingen aan. Tom Noordhoff kwam in het veld voor Darren Rosheuvel en Kuipers maakte de wedstrijd af op de linksbackpositie. ,,We gingen meer een-op-een spelen en dat pakte goed uit’’, vertelde Groenendijk. ,,De tweede helft was beter. We hadden misschien wel vanaf de eerste minuut een-op-een moeten spelen, want dat ging goed.’’

Invaller Noordhoff moest na enkele minuten het veld alweer verlaten met een gapende wond in zijn been. De wond moest ter plekke gehecht worden, maar doorspelen ging uiteraard niet. Zijn vervanger was Sheraldo Becker. De invaller van Noordhoff creëerde twee fraaie kansen, maar de beste kans was voor Sinan Keskin. De A-junior kon vanaf ongeveer zes meter binnenschieten, maar raakte op de weg naar het doel een verdediger, waardoor de kans alweer verloren was.

Vlak voor het eindsignaal verdubbelde Kuipers onbedoeld de score voor PSV. Een verkeerde terugspeelbal van de verdediger kwam in het doel terecht; 2-0. ,,Het was veel te wisselvallig’’, keek de trainer terug op het duel. ,,Afgelopen dinsdag waren we hartstikke goed in de NextGen en nu startten we minder goed aan de wedstrijd. Het moet veel zakelijker en minder speels. We hoefden niet te verliezen vandaag.’’

Volgende week zaterdag speelt de A1 thuis tegen combinatie-elftal Willem II/RKC. Dat duel begint om 14:30 uur op de Toekomst. Toegang is gratis.

Scoreverloop: 6. Muzaqi 1-0, 90. Kuipers 2-0.

Opstelling Ajax A1: Norbert Alblas; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel (46. Tom Noordhoff, 52. Sheraldo Becker); Branco van den Boomen, Djavan Anderson (79. Nick de Bondt), Abdelmalek El Hasnaoui; Lucas Andersen, Queensy Menig (69. Derwin Martina), Sinan Keskin.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst