Menu

Ajax A1 verliest van Volendam

De Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen Volendam dinsdagavond verloren. Aan de dijk werd het 2-1 voor de Volendammers. Het duel werd in verband met de wedstrijd van Oranje onder 19 aanstaande zaterdag al op dinsdag gespeeld.

Ajax kwam in de 28ste minuut van de eerste helft wel op voorsprong. Na een goede voorzet van Marvin Hasselbaink kon Rydell Poepon de openingstreffer maken. De Volendammers, die in de competitie vrijwel onderaan staan, gaven het echter niet op. Volendam was, ondanks grote kansen van Ajax in de laatste tien minuten van de eerste helft, beter.

In de tweede helft maakte Volendam na zeventien minuten uit een strafschop gelijk. Een kwartier later ging verdediger Marijn Sterk in de fout, waardoor Volendam de thuiswedstrijd kon winnen. Tot overmaat van ramp kreeg Mitchell Donald later ook nog de rode kaart.

De Ajax A1 speelden overigens zonder de Ajacieden Koen Verhoeff , Jan-Arie van der Heijden, Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong en John Goossens, die in Peru op het WK in actie kwamen.

Opstelling Ajax A1:
Marco van Duin, Mitchel Burgzorg, Ivo de Heus, Jan Vertonghen, Marijn Sterk, Per Weihrauch, Sergio Zijler, Donovan Slijngard, Rydell Poepon, Marvin Hasselbaink, Travis Reuser.

Wis:
25e min: Marc Neuvel voor Ivo de Heus
30e min: Mitchell Donald voor Rydell Poepon
55e min: Chakib Tayeb voor Travis Reuser

Rode kaart:
84e min Mitchell Donald