Menu
Ajax A1 verovert Supercup

Ajax A1 verovert Supercup

Landskampioen Ajax A1 heeft zaterdag de Supercup voor A-junioren veroverd. Op de Toekomst werd bekerwinnaar NAC A1 met 2-1 geklopt. Ouasim Bouy en Rowendey Schoop maakten de Ajax-treffers. De eerste prijs is daarmee binnen voor de talenten van trainer Fred Grim.

De A1 is het gloednieuwe seizoen daarmee uitstekend gestart. Woensdag werden de leeftijdgenoten van Aston Villa op de Toekomst nog geklopt (2-0, NextGen Series), waarna drie dagen later al de eerste prijs van het seizoen werd binnengehaald. ,,We zijn het seizoen woensdag prima begonnen met een mooie en goede wedstrijd tegen Aston Villa'', keek trainer Grim terug na de Supercupzege. ,,Daar hebben we wat het resultaat betreft vandaag een goed vervolg aan gegeven. Toch hadden we er tegen NAC meer uit moeten halen. We kwamen er een aantal keer goed door, maar waren slordig in de afronding. De laatste pass was vaak onnauwkeurig.''

Ouasim Bouy opende de score voor rust uit een penalty. Ouasim Bouy opende de score voor rust uit een penalty.

Bekerhouder NAC ging in de eerste helft in de fout met een overtreding op Lesley de Sa. De penalty die daaruit voortkwam werd benut door Ouasim Bouy. Na rust verdubbelde Rowendey Schoop de voorsprong van de Amsterdammers. De Supercupzege kwam nauwelijks meer in gevaar, al deed NAC in de slotfase met de 2-1 van Ruben Hollemans nog wel iets terug. De aansluitingstreffer kwam te laat om het Ajacieden nog echt lastig te maken. NAC besloot het treffen overigens met tien man, nadat invaller Jesse van Besooijen met rood was weggestuurd.

,,We hebben tot de slotfase bijna niks weggegeven'', vervolgde Grim. ,,Maar de tegentreffer in de slotfase was toch zo'n moment.. Zoiets moeten we voorkomen. NAC wist al snel dat het de mindere ploeg was; ze speelden heel compact. Daardoor was het voor ons wel moeilijk om er doorheen te komen. Uiteindelijk slaagden we daar dus wel in en veroverden we de Supercup.''

Opstelling Ajax A1:

Peter Leeuwenburgh; Sven Nieuwpoort (75. Mike Busse), Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Xandro Schenk; Youssef Fennich (65. Darren Rosheuvel), Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Rowendey Schoop, Nick de Bondt (46. Boban Lazic).

Bekijk dinsdag op Ajax TV op Eredivisie Live het AEGON Toekomst Journaal, met daarin een ruime samenvatting van de Supercupwedstrijd Ajax A1 - NAC A1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Spits Rowendey Schoop bracht de thuisploeg met een echte 'spitsengoal' op 2-0. Spits Rowendey Schoop bracht de thuisploeg met een echte 'spitsengoal' op 2-0.
Het krachtverschil in beeld gebracht: een speler van NAC deinst terug voor het vliegende schot van een Ajacied. Het krachtverschil in beeld gebracht: een speler van NAC deinst terug voor het vliegende schot van een Ajacied.
Hoofdtrainer Frank de Boer, tot december nog trainer van de A1, zag de Ajacieden van Fred Grim winnen van NAC. Hoofdtrainer Frank de Boer, tot december nog trainer van de A1, zag de Ajacieden van Fred Grim winnen van NAC.
De Supercupwinnaars vieren een mooi feestje op de Toekomst. De Supercupwinnaars vieren een mooi feestje op de Toekomst.
Ajax A1 wint vroeg in het kersverse seizoen de Supercup 2011. Ajax A1 wint vroeg in het kersverse seizoen de Supercup 2011.