Menu
Ajax A1 verplettert PSV

Ajax A1 verplettert PSV

Ajax A1 verpletterde zaterdagmiddag koploper PSV A1 met een verschil van vier doelpunten. Op sportcomplex de Toekomst won het team van Frank de Boer met 7-3 van de Eindhovenaren.

Het beste sinterklaascadeau dat de A1 zich kan wensen: een ruime overwinning op koploper PSV A1. Het team van Frank de Boer kwam na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong door Rodney Sneijder. Op aangeven van Florian Jozefzoon schoot de middenvelder raak: 1-0.

De Eindhovenaren wisten de achterstand snel weg te werken door twee keer te scoren in het doel van Ajax-doelman Marco Bizot.

,,De eerste helft waren we oppermachtig’’, vertelt Frank de Boer na de wedstrijd. ,,Na de 1-0 begon een middenvelder bij PSV diep te spelen. Daar hadden we even moeite mee. Hun eerste aanvallen werden meteen doelpunten.’’

Vlak voor het rustsignaal kreeg Ajax een penalty toegekend na een overtreding op Christian Eriksen in het zestienmetergebied. Lorenzo Ebecilio maakte er een gelijke stand van: 2-2.


Een kopduel in de lucht. Een kopduel in de lucht.

In de tweede helft nam Ajax de leiding via invaller Rik Schouw, die de 3-2 voor zijn rekening nam. PSV scoorde nog een keer, voordat de Ajacieden bij een stand van 3-3 de ene treffer na de andere produceerden.

Jozefzoon (2x) en Eriksen (2x) waren goed voor vier doelpunten in de tweede helft. Eriksen maakte de 4-3 na een goede combinatie met Tom Boere. Jozefzoon scoorde daarna twee keer, door onder meer een goed linkerschot in de rechterbovenhoek. De zevende en laatste treffer kwam van de voet van Eriksen. Na een overtreding op Davy Klaassen mocht de bal op de stip. Eriksen schoot raak: 7-3.

,,We moesten wel winnen, anders stonden we met zeven punten achter’’, zegt De Boer. ,,Het is een verdiende overwinning. Veel complimenten voor het team!’’

Met deze ruime overwinning op PSV heeft Ajax de achterstand op de koploper teruggebracht naar vier punten.

Op zaterdag 12 december neemt Ajax A1 het op tegen Sparta Rotterdam. Op Sportcomplex Nieuw Terbregge vindt de aftrap om 14.30 uur plaats.

Opstelling Ajax A1:
Bizot; Ligeon, Van Rhijn (c) (60. Ottenhoff), Koppers, Burnet; Bonevacia, Eriksen (87. Arica), Sneijder (35. Schouw); Jozefzoon, Boere (80. Klaassen) en Ebecilio (75. Dekker).


Christian Eriksen scoorde twee keer. Christian Eriksen scoorde twee keer.

Rik Schouw staat klaar om het veld te betreden. Rik Schouw staat klaar om het veld te betreden.

Roly Bonevacia in actie. Roly Bonevacia in actie.

Doelpunt! Doelpunt!

Florian Jozefzoon sprint weg. Florian Jozefzoon sprint weg.


Roly Bonevacia. Roly Bonevacia.

Lorenzo Ebecilio in actie. Lorenzo Ebecilio in actie.

Eriksen kijkt naar de bal. Eriksen kijkt naar de bal.

Geconcentreerde blikken bij de Ajacieden. Geconcentreerde blikken bij de Ajacieden.

Vanaf de bank wordt het duel goed gevolgd. Vanaf de bank wordt het duel goed gevolgd.