Menu
Ajax A1 verslaat AZ met ruime cijfers

Ajax A1 verslaat AZ met ruime cijfers

Ajax A1 heeft zaterdag van AZ A1 gewonnen. Op sportcomplex 't Lood in Alkmaar won het team van Frank de Boer met 6-2 van de leeftijdsgenoten van AZ.

Dankzij de fraaie zege in Alkmaar revancheerde de A1 zich voor de ongelukkige uitnederlaag die het team van De Boer een week eerder op bezoek bij Sparta Rotterdam leed. Toen ging het hoogste jeugdelftal van Ajax in de extra tijd met 4-3 onderuit. ,,Vooraf hadden we daarom ook duidelijk aangegeven dat we ons vandaag moesten revancheren”, sprak een tevreden De Boer na afloop. ,,En dat hebben we gedaan.”

De wedstrijd begon voortvarend. Direct na de aftrap kwam de A1 al op voorsprong. Na welgeteld twaalf seconden werd een voorzet van Jody Lukoki verkeerd beoordeeld door de verdediging van AZ. Met een onfortuinlijke sliding gleed de bal via een AZ-verdediger achter de eigen keeper. Vijf minuten later werd de score al verdubbeld. Dit keer kwam er wel een Ajacied op het wedstrijdformulier. Lukoki, gever van de assist bij de openingsgoal, was trefzeker uit een voorzet van Lesley de Sa: 0-2.

Klaassen, hier op een archieffoto, maakte zijn rentree tegen AZ A1. Klaassen, hier op een archieffoto, maakte zijn rentree tegen AZ A1.

De flitsende start resulteerde niet tot meer Ajax-goals voor rust. AZ scoorde in de 26e minuut tegen, waardoor het toch nog even een tijdje spannend werd. In de tweede helft nam de A1 echter definitief afstand onder de rook van het AFAS Stadion. Zeven minuten na rust schoot Fabian Sporkslede Ajax met een halve volley op 1-3. ,,Een verschrikkelijk mooie goal”, zo waardeerde De Boer de treffer van zijn pupil.

In het laatste halfuur liep de score uit naar 1-6. Lesley de Sa (62e minuut), Tom Boere (65) en invaller Fennich (71) waren allen trefzeker in het tweede gedeelte van de tweede helft. Een kwartier voor tijd maakte AZ nog een eretreffer uit een strafschop (hands Davy Klaassen): 2-6.

De ongelukkige handsbal van Klaassen was het enige vervelende moment voor de teruggekeerde middenvelder. De jeugdinternational verliet het veld twee wedstrijden geleden tegen Heerenveen met een hoofdwond, maar toonde zaterdagmiddag weer helemaal terug te zijn. De Boer: ,,Hij had ook alweer meegedaan met Oranje Onder 19 en vanmiddag heeft hij het negentig minuten volgehouden. Davy speelde een prima wedstrijd en gaf bovendien de assist bij 1-6. Het was zowel voor hem als het hele team een prima middag.”

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Joël Veltman (70. Youssef Fennich), Stefano Denswill, Dico Koppers, Fabian Sporkslede, Joey de Camps, Davy Klaassen, Jody Lukoki (66. Terell Ondaan), Tom Boere, Lesley de Sa.

Scoreverloop: 1. Eigen doelpunt 0-1, 6. Lukoki 0-2, 26. 1-2, 52. Sporkslede 1-3, 62. De Sa 1-4, 65. Boere 1-5, 71. Fennich 1-6, 76. 2-6.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst