Menu
Ajax A1 verslaat FC Groningen

Ajax A1 verslaat FC Groningen

Ajax A1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van Sonny Silooy was op de Toekomst met 2-0 te sterk voor FC Groningen.

De eindstand van het duel stond ongeveer na een half uur al op het scorebord. Ajax begon voor eigen publiek sterk en kwam snel en terecht op voorsprong door een treffer van Frank Olijve. Hij scoorde op aangeven van Vlatko Lazic. Daarna drong Groningen aan en had Ajax het even moeilijk. De 2-0 kwam dan eigenlijk ook uit de lucht vallen. Via Leandro Resida en Jordi Schell kwam de bal bij Erixon Danso die trefzeker bleek. In de tweede helft probeerde Groningen druk te zetten. ,,Zij gingen met vier aanvallers spelen en daardoor kregen wij ontzettend veel ruimte”, sprak trainer Sonny Silooy na afloop. ,,Hoewel we niet meer scoorden, hebben we nog wel genoeg kansen gecreëerd in de tweede helft. De buitenspelers deden het goed vandaag en ook achterin bleven we eenvoudig overeind.”

Door de overwinning staat Ajax A1 steviger op de vierde plaats van de ranglijst. De Amsterdammers sluiten volgende week de competitie af met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en daarna kan de voorbereiding op de finale van het bekertoernooi (7 juni tegen sc Heerenveen) écht beginnen. ,,Deze laatste competitiewedstrijden behoren eigenlijk ook al tot de voorbereiding”, aldus Silooy over de finale. ,,Na volgende week spelen we nog een aantal grote toernooien en dan moeten we er klaar voor zijn.”

Opstelling Ajax A1:
Padt; Will (66. Jongebloet), Vorstermans (55. Van der Meulen), Blind, Huisman, Tillema (18. Lachman), Lazic (75. Jozefzoon), Olijve, Resida, Schell (80. Appau), Danso.