Menu
Ajax A1 verslaat Heerenveen

Ajax A1 verslaat Heerenveen

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 0-3 gewonnen. Vaclav Cerny (2x) en Abdelhak Nouri maakten de doelpunten in Friesland. De landstitel is hierdoor weer een stukje dichterbij gekomen voor het team van Said Ouaali.

Koploper Ajax A1 trof in Heerenveen een stugge tegenstander. Ondanks een snelle openingstreffer van Vaclav Cerny lukte het de Ajacieden niet om het duel snel te beslissen. ,,We kregen wel een stuk of zes kansen in de eerste helft", aldus trainer Ouaali. ,,Maar omdat we voor rust geen tweede treffer meer maakten, bleef Heerenveen lange tijd hoop houden op een goed resultaat. Gelukkig pakten we het na rust goed op en scoorden we snel de 0-2 en de 0-3. Allemaal mooi uitgespeelde goals. Daarna speelden we het professioneel uit."

Met nog drie duels te spelen, bedraagt de voorsprong op AZ A1 vier punten. Het kampioenschap begint natuurlijk te leven binnen het team. Ouaali: ,,Deze jongens verdienen een kampioenschap. Ze spreken uit dat ze de titel willen pakken, ze stralen het uit." Maar ze zijn er natuurlijk nog niet, weet ook Ouaali. ,,Volgende week spelen we thuis tegen ADO Den Haag. Ook een stugge tegenstander, maar wel één met meer individuele kwaliteit dan Heerenveen."

Scoreverloop: 4. Cerny 0-1, 51. Nouri 0-2, 59. Cerny 0-3.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Mazraoui, Mirani, De Ligt, Dankerlui; Nouri, Eiting (69. El Mahdioui), Van de Beek; Muric, Cerny, Dekker.