Menu
Ajax A1 verslaat NAC A1

Ajax A1 verslaat NAC A1

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen NAC A1 met 0-2 gewonnen. Terrell Ondaan opende de score in de elfde minuut. Ricardo Kip stelde de zege in de blessuretijd veilig met een fraaie lob over de keeper heen.

Ajax A1 maakte het vooral zichzelf moeilijk in Breda. De Ajacieden van trainer Frank de Boer hadden de strijd eerder in hun voordeel kunnen beslissen. ,,Het bleef lang 0-1 en we bleven daarmee lang achter de feiten aanlopen’’, blikt De Boer terug op de fase na de openingstreffer van Terrell Ondaan. Ondaan had zijn ploeg al na elf minuten in een voordelige positie gebracht. Op aangeven van linksback Mitchell Dijks legde Lesley de Sa de bal panklaar voor de slim meegelopen Ondaan.

De Ajacieden creëerden daarna handenvol kansen en mogelijkheden maar een tweede treffer liet lang op zich wachten. De Boer: ,,Uiteindelijk zijn we wel zeer tevreden over het spel. We hebben gedomineerd, creëerden veel kansen en ons positiespel was goed. We hadden ook een penalty moeten hebben, maar aan de andere kant stopte onze doelman Stan Berrevoets een kans voor NAC. ’’

Na rust was met name Jody Lukoki gevaarlijk. De Ajacied leverde prima voorzetten af, maar het ontbrak aan een afmaker die raad wist met de assists. ,,We komen wel vaker voor en vergeten het dan af te maken’’, vervolgt De Boer. ,,We doen onszelf te kort als we het niet eerder afmaken. De tegenstander blijft er dan te lang in geloven. We moeten wat dat betreft nog professioneler worden.’’

Uitgerekend invaller Ricardo Kip bracht met zijn eerste balcontact bevrijding. Kip loste in de negentigste minuut Mitchell Dijks af. Nauwelijks een minuut later tekende de invaller voor de 0-2. De wijze waarop Kip scoorde was fraai: de bal werd slim over de uitgelopen NAC-keeper gelift.

Zaterdag wacht de A1 een bekerwedstrijd tegen NEC. Het duel wordt vanaf 14:30 uur gespeeld.

Opstelling Ajax A1: Stan Berrevoets; Ruben Ligeon, Joël Veltman, Nicolai Boilesen, Mitchell Dijks (90. Ricardo Kip); Joeri de Kamps (85. Stefano Denswil), Youssef Fennich, Davy Klaassen; Jody Lukoki, Lesley de Sa en Terrell Ondaan (77. Tom Boere).

Tekst en foto: Ajax.nl