Menu
Ajax A1 verslaat ook koploper Sparta

Ajax A1 verslaat ook koploper Sparta

Ajax A1 lijkt niet meer af te stoppen. De ploeg van Sonny Silooy boekte zaterdagmiddag de zevende zege op rij. Koploper Sparta werd in Rotterdam overtuigend met 0-3 verslagen.

,,Sparta durfde eigenlijk niet te voetballen”, zei Silooy na afloop van de uitwedstrijd. ,,Wij hebben de wedstrijd gecontroleerd en waren gewoonweg iets beter. Het was wel even wachten op een doelpunt, maar ik heb de jongens gewoon gevraagd geduldig te zijn.”

Het geduld van de jonge Amsterdammers werd na een goed uur voetbal beloond. Jordi Schell liftte de bal heel mooi over de Rotterdamse doelman. Voor de topscorer was het alweer zijn negende treffer van het seizoen. ,,Na die 0-1 kregen we het heel even zwaar omdat Sparta één op één ging spelen, maar daardoor kwam er voor ons ook weer meer ruimte.”

Invaller Rafael Uiterloo tekende in de 85ste minuut voor de 0-2. Hij omspeelde op fraaie wijze de keeper en schoot beheerst binnen. Een andere invaller, Florian Jozefzoon (speler van de B1), maakte in blessuretijd de derde Ajax-treffer. Hij scoorde uit een voorzet vanaf de achterlijn van Erixon Danso. ,,Het gaat momenteel gewoon heel erg goed met het team”, zei Silooy. ,,We hebben nu zeven duels op rij gewonnen. Ons doel is tien zeges op rij.”


Opstelling Ajax A1:
Padt; Aslan, Alderweireld, Blind, Supusepa; Olijve (71. Tillema), Schell, Will (77. Jozefzoon); Lazic (65. Uiterloo), Danso en Sousa Campos.