Menu
Ajax A1 verslaat PSV

Ajax A1 verslaat PSV

Ajax A1 heeft de tweede competitiewedstrijd, waarin PSV de tegenstander was, gewonnen. Een goal van Danilo bleek voldoende voor de winst: 0-1.

Trainer Frank de Boer was redelijk tevreden over zijn ploeg in de eerste helft. De Boer had maar drie wissels tot zijn beschikking vanwege een ware blessuregolf onder de A-junioren. ,,We waren blij dat we Danilo nog mee konden nemen, maar de A2 had maar één wisseltje." De Ajax-junioren voerden de verkregen opdrachten goed uit in dat eerste bedrijf, constateerde De Boer. ,,We probeerden goed op te bouwen en kwamen zo aan voetballen toe. Jammer genoeg ontbrak de laatste pass, maar verder was ik tevreden. PSV kreeg slechts enkele kleine mogelijkheden omdat wij niet goed stonden." In de zestiende minuut scoorde Danilo toen de bal na door een geblokte voorzet van Florian Jozefszoon bij hem belandde: 0-1.

In dezelfde helft had Ajax een strafschop moeten krijgen toen Tom Overtoom 'doormidden gezaagd' werd. ,,De scheidsrechter floot totaal niet in ons voordeel," mopperde De Boer na afloop. ,,PSV kreeg veel mee en wij niet. Hij onthield ons dus een penalty. Anders was het 2-0 geweest en dan was het gespeeld."

In de tweede helft zakte het niveau ver terug. ,,Het was het aanzien niet waard", vond de trainer van Ajax A1. ,,PSV zette ook meer druk en daarna hadden wij de duels moeten winnen, maar dat gebeurde niet." De voorsprong bleef echter op het bord. ,,Al was een gelijkspel wel terecht geweest", was de Ajacied eerlijk.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot, Micht Apau, Johan Kappelhof, Roly Bonevacia, Randel Shakison (60. Lorenzo Burnet); Tom Overtoom (46. Nick Koppers), Danilo, Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon, Attila Yildirim (75. Geoffrey Castillon), Marvin Zeegelaar