Menu
Ajax A1 verslaat PSV

Ajax A1 verslaat PSV

Ajax heeft de goede lijn van vorige week doorgetrokken in het competitieduel tegen PSV, de hekkensluiter in de Eredivisie voor A-junioren. Ajax won met 3-0, een stand die na een uur was bereikt.

Ajax A1 won dankzij doelpunten van Geoffrey Castillion, Tom Overtoom en Ricardo van Rhijn met 3-0 van PSV. Ajax A1 won dankzij doelpunten van Geoffrey Castillion, Tom Overtoom en Ricardo van Rhijn met 3-0 van PSV.

Trainer Frank de Boer was tevreden over zijn pupillen: ,,De 3-0-overwinning was dik verdiend. We hebben de lijn die we vorige week tegen Vitesse hadden ingezet met een goede eerste helft doorgetrokken en uitgebreid tot ruim een uur goed voetbal. Daarna werden we nonchalant en verzuimden we om PSV een grote afstraffing te geven."
Vanaf het begin zat Ajax er bovenop en kreeg al vlot een goede kans na een dieptepass van Ricardo van Rhijn. Geoffrey Castillion reageerde attent, maar zijn inzet ging net naast. Na een kwartier was de spits wél succesvol toen hij zeer alert reageerde bij een foutieve terugspeelbal van PSV, 1-0. ,,Doordat Castillion zo attent was, hij was steeds het grote gevaar, kon het hele elftal goed aansluiten", complimenteerde De Boer zijn spits. Na de openingsgoal leek Marvin Zeegelaar te profiteren van goed stoorwerk, maar de PSV-doelman tikte de bal die onder hem door dreigde te gaan, net uit het doel. Bij een scrimmage met een hoofdrol voor een jonglerende Castillion liep het net niet goed af voor Ajax. Een keer werd PSV gevaarlijk, op een cruciaal moment. ,,Er kwam een diepe bal van PSV toen er drie spelers buitenspel stonden. Daarop stak onze vlagger zijn vlag in de lucht, maar toen ging een doorlopende middenvelder alleen op doel af. Die stond geen buitenspel, maar de scheidsrechter had al wel afgefloten. Het bleek na afloop hun enige kans van de wedstrijd."
In de tweede helft ging Ajax door waar het team gebleven was en in de 51ste minuut resulteerde dat in een 2-0-voorsprong. Marvin Zeegelaar ging goed door op links, gaf de bal toen achter Castillion, waarna de goed meegelopen Tom Overtoom in kon schieten. Na een fantastische actie werd Overtoom gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wilde van geen strafschop weten. Dat overkwam hem even later opnieuw. Tussen die twee momenten in had Overtoom nog net naast geschoten na een prachtige actie van Rodney Sneijder die door het centrum penetreerde. In de 80ste minuut kwam er toch nog een verdiende derde treffer. Lorenzo Ebicilio, ingevallen voor Zeegelaar, gaf voor op de uitstekend opgekomen verdediger Van Rhijn, die prima inschoot, 3-0.
,,Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we bij een 3-0-voorsprong te veel voor eigen eer gingen. Dat is aan de ene kant wel logisch bij die stand, maar ik had liever gezien dat we hadden geprobeerd het doelsaldo verder op te krikken", aldus een tevreden Frank de Boer.
Opstelling Ajax A1:
Sergio Padt, Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Roly Bonevacia (82. Mitch Apau), Tom Overtoom, Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon, Geoffrey Castillion (84. Fabian Serrarens), Marvin Zeegelaar (67. Lorenzo Ebicilio)