Menu
Ajax A1 verslaat Sparta A1

Ajax A1 verslaat Sparta A1

Ajax A1 heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam A1 met 2-1 gewonnen. Na een uur kwam Ajax A1 volstrekt tegen de verhouding in met 1-0 achter, maar in de laatste vijf minuten trokken ze de stand recht en wonnen ook nog. Leeroy Owusu en Anwar El Ghazi maakten de doelpunten voor Ajax A1, 2-1.

Na de Europese oorwassing tegen Celtic in het Schotse Livingstone heeft Ajax A1 zich in de competitie knap hersteld. Hoewel Ajax vanaf het begin een overwicht had en de meerdere was over Sparta, slaagde de ploeg er niet in dat tot uiting te brengen in de stand. ,,We hadden veel meer balbezit en genoeg mogelijkheden", gaf trainer Trustfull na afloop aan. ,,Het was echter niet makkelijk tegen zo'n verdedigend team. Aan de andere kant gaven we ook niet veel weg."

Na een uur kwamen de gasten bovendien verrassend op voorsprong. ,,Het was een omschakelmoment waaruit zij scoorden", analyseerde Trustfull. ,,Maar we hielden ons na die achterstand wel goed, al was het een beetje te gehaast. In de 75e minuut namen we het heft weer in handen."

En vijf minuten voor tijd scoorde Leeroy Owusu uit een afgeslagen corner. ,,We hebben er 15 gehad, dus het mocht wel eens", sprak de trainer na afloop. Met een gelijkspel namen hij en zijn team nog geen genoegen. Sparta liep op z'n tandvlees en kon de tactische move - Ajax ging met een soort valse spits spelen - niet behappen. Met een prima sliding veroverde invaller Ezra Walian de bal waarna Anwar El Ghazi de winnende treffer maakte, 2-1.Scoreverloop: Ajax A1 - Sparta A1 2-1 (0-0); 60. Ben-Mohamadi 0-1, 85. Owusu 1-1, 89. El Ghazi 2-1

Beginopstelling Ajax A1: Mous; Lartey-Sanhieze, Van Bruggen, Mirani, Owusu, El Mahdioui (65. Van den Boomen), Warmerdam (80. Dankerlui), Vissers; El Ghazi, Menig (60. Walian), Acolatse (60. Becker)

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst