Menu
Ajax A1 verslaat Sparta in Rotterdam

Ajax A1 verslaat Sparta in Rotterdam

Ajax A1 heeft zaterdag een 2-1 uitzege bij Sparta Rotterdam behaald. Het team van Fred Grim herstelde zich daarmee van de 3-0 nederlaag tegen FC Groningen van twee weken eerder. Sinan Keskin en Quincy Menig scoorden namens de A-junioren van Ajax.

Ajax stak voor rust veel energie in de wedstrijd. Dat resulteerde onder meer in een 2-0 stand na 45 minuten. Ondanks de voorsprong viel er volgens coach Grim toch het nodige aan te merken op het spel van de Amsterdammers. Niet voor niets noemde hij de uiteindelijke 2-1 zege daarom zwaarbevochten. ,,Sparta hield de ruimtes klein, dus het was een mooie uitdaging om daar doorheen te voetballen. Het is dan vooral belangrijk om de momenten te herkennen dat je de tegenstander pijn kan doen. Daar valt voor ons nog veel te winnen.”

Twee weken eerder trok Grim dezelfde conclusie, al werd er toen wel met ruime cijfers van Groningen verloren. ,,Dat was deze keer wel beter, maar toch moet je ook bij een 2-0 voorsprong scherp blijven. De wedstrijd was halverwege allesbehalve gespeeld. Dat bleek wel toen Sparta tien minuten voor tijd de 1-2 maakte. Daardoor bleef het toch nog tot het laatste moment spannend.”

Woensdag wacht de volgende uitdaging voor Ajax A1. In Noorwegen neemt de regerend landskampioen het in de NextGen Series op tegen de leeftijdsgenoten van Molde.

Scoreverloop: 29. Keskin 0-1, 43. Menig 0-2, 80. 1-2.

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Tete, Gravenberch, Koesveld (46. Kuipers), Rosheuvel, Anderson, El Hasnaoui (84. Van den Boomen), Keskin (75. Noordhoff), De Bondt (65. Martina), Menig, Acolatse (46. Kishna).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst