Menu

Ajax A1 verslaat Vitesse

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag Vitesse met 2-1 verslagen. De score was gezien het aantal kansen bijzonder mager. Rydell Poepon en Jeffrey Sarpong maakten de Ajax-treffers, Vurnon Anita schoot in eigen doel.

Het is niet overdreven te stellen dat Ajax na tien minuten al een 4-0 voorsprong had kunnen nemen. Al in de tweede minuut kopte Ivo de Heus de bal na een corner van John Goossens net naast. Twee minuten later was het Jordy Brouwer die de trekbal van Rydell Poepon voor een leeg doel naast wist te krijgen en in de zesde minuut schoot Brouwer alleen voor doel, prompt tegen de keeper op. In de tiende minuut was het Poepon die alleen op de keeper af kon gaan na een pass van Vurnon Anita. Ook de topscorer van de A1 trof de doelman op zijn weg.
Prompt kwam Vitesse bijna op voorsprong. In de twaalfde minuut schoot voormalig Ajacied Alexander Bruttner uit een vrije trap bijna raak. Marco van Duin tikte de bal echter na een alerte reactie over. Daarna was het weer Ajax dat dicht in de buurt van een voorsprong kwam. In de 31ste minuut schoot Donovan Slijngard net over en vijf minuten later zag Poepon zijn inzet tot corner worden getikt. Sergio Zijler ontfermde zich over de hoekschop en nu kopte Poepon keurig raak, 1-0. Een minuut later schoot Vitesse op de paal.
Halverwege de tweede helft kwam Ajax op 2-0. Jeffrey Sarpong schoot vanaf een meter of twintig schitterend in de kruising.
De wedstrijd sudderde voort, het overwicht van Ajax ebte weg en Vitesse werd sterker. In blessuretijd voltrok zich een scrimmage in de zestien meter bij Ajax. Het was Anita die de bal in zijn eigen doel werkte, 2-1.

Beker
Ajax A1 speelt in het bekertoernooi de volgende wedstrijd tegen Feyenoord. Het duel zal op 26 november worden gespeeld. De A2 treft Eindhoven, de B1 speelt tegen Groningen en de B2 ontmoet Spartanen. Ook op 27 november worden duels gespeeld.

Opstelling Ajax A1 tegen Vitesse:
Marco van Duin; Marco Neuvel, Ivo de Heus (71. Mitchell Burgzorg), Donovan Slijngard, Ruud Jong (46. Marijn Sterk); Vurnon Änita, Rydell Poepon, Jeffrey Sarpong (82. Jan Arie van der Heijden); Sergio Zijler (71. Marvin Hasselbaink), Jordy Brouwer, John Goossens (86. Travis Reuser)
Opstelling Ajax: