Menu
Ajax A1 verspeelt dure punten

Ajax A1 verspeelt dure punten

Ajax A1 heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1 gelijkgespeeld: 1-1. Na een 0-1-achterstand tekende Pelle Clement in de 75e minuut voor de gelijkmaker. Ajax blijft ondanks het puntverlies wel koploper in de Eredivisie voor A-jeugd.

Hekkensluiter De Graafschap kwam na 10 minuten op voorsprong via een goal van Osama Ben Kaddour. Het lukte Ajax pas een kwartier voor tijd om op gelijke hoogte te komen. Trainer Orlando Trustfull was niet blij met het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Dit was by far onze minste wedstrijd van het seizoen. De Graafschap zette meteen heel goed gegroepeerd druk. Daar hadden wij het moeilijk mee. Het lukte ons niet de juiste oplossingen te herkennen. En als je dan vroeg achter komt - vooral tegen een ploeg die tegen degradatie speelt - wordt het nog moeilijker."

Ook na rust liep het niet veel beter bij de koploper. Trustfull: ,,We hebben geprobeerd aan te geven waar de ruimtes lagen. Het ging wel iets beter, we kregen een paar kansen, maar het bleef toch moeizaam." Invaller Pelle Clement schoot via een been van een andere speler in de 75ste minuut de 1-1 binnen. Een overwinning zat er echter niet meer in voor de Ajacieden. Trustfull: ,,De intentie was er wel, maar de kwaliteit ontbrak vandaag. Maandag gaan we alles nog eens rustig doorspreken met elkaar en kijken wat er beter kan."

Ajax voert nog steeds de ranglijst aan in de Eredivisie voor A-jeugd. De voorsprong op PSV A1 (dat zaterdag wel won) bedraagt twee punten. Er zijn nog vijf duels te spelen.

Opstelling:Mous; Sno (60. Lartey Sanniez) , Van Bruggen, Mirani, Owusu; Bakker (65. Clement) , Nouri, Warmerdam (56. Van de Beek); Menig, El-Ghazi, Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst